Plex for iOS: afstandsbediening en mobiel mediacenter in één

Mediacenter Plex komt met een iOS-applicatie, waarmee je niet alleen Plex kunt bedienen, maar die tegelijk een mobiel mediacenter is.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Plex for iOSMediacenter Plex komt deze week met een iOS-applicatie. Met de app kun je Plex bedienen en tevens kun je alle media ook naar je iPhone, iPod of iPad streamen om het mobiel te bekijken.

Plex is een mediacenter voor OS X, gebaseerd op XBMC, waarmee je media op je Mac, in je thuisnetwerk of van internet kunt bekijken. Al je films, series, muziek, foto’s kun je toevoegen aan Plex en vanuit daar kijken. Daarnaast kun je plug-ins installeren waarmee je content van internet kunt afspelen. Woensdag komt het mediacenter met een nieuwe versie en tegelijk lanceren de makers een app.


De app biedt de mogelijkheid om Plex te bedienen via knoppen op je touchscreen of via gestures op je scherm. Ook kun je op je iPhone door het menu van Plex bladeren, in plaats van op je scherm, en Plex op die manier bedienen.

plex iphoneDe mooiste functie is echter dat je alle content van Plex naar je iPhone (of iPad) kunt streamen en daarop kunt bekijken. De functionaliteit is te vergelijken met die Air Video, maar met Plex kun je alle content uit je mediacenter (inclusief muziek en foto’s) en alle online content van plugins bekijken. Sterker nog: je kunt een serie die je op je Mac kijkt pauzeren en verder kijken op je iPhone. Er is maar één nadeel: je Mac moet aanstaan.

De applicatie komt waarschijnlijk al voor woensdag beschikbaar in de App Store. De makers hebben hem al ingediend bij Apple. CrunchGear mocht de applicatie alvast uitproberen.

Update: de app is inmiddels in de App Store verkrijgbaar voor een introductieprijs van €3,99: Plex

Reacties: 39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.