Nieuwe versie Bright app krijgt minder categorieën en bijzondere advertenties

Bright gaat zijn iPhone-applicatie vernieuwen. Er komen minder categorieën, de vormgeving wordt vernieuwd en er worden op een bijzondere manier advertenties in verwerkt.

BrightBright komt binnenkort met een nieuwe versie van zijn iPhone-applicatie. Afgelopen vrijdag werd de applicatie alvast gepresenteerd aan het publiek dat aanwezig was bij de Bright Night in Pakhuis de Zwijger.

De nieuwe versie van de Bright-applicatie is opnieuw vormgegeven, nog sneller gemaakt en de indeling is veranderd. Momenteel biedt de applicatie nog vier categorieën onderin het scherm, waarbij je via een aparte menupagina naar de andere categorieën gaat. Maar deze structuur gaat verdwijnen. Volgens Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande werd er op veel onderdelen nauwelijks geklikt en daarom krijgt de app veel minder categorieën.


In de nieuwe versie heeft de app een sectie nieuws, waarin alle artikelen van de site staan. Onder video komen alle video’s die Bright zelf maakt en ook links naar een selectie YouTube-filmpjes en in Downloads komt een selectie iPhone-apps te staan. De andere twee plekken in het menu worden opgevuld door de colofon en een boodschap van een adverteerder.

De nieuwe versie van de Bright app krijgt advertenties, maar daarbij is voor een bijzondere manier gekozen. Geen banner in je scherm of los scherm dat je dicht moet klikken; de advertenties worden subtiel weggewerkt als background. Als je in de app scrollt, dan komt de advertentie naar boven, op dezelfde manier als ‘Release to refresh…’ in Twitter for iPhone. Mocht je meer willen weten over de boodschap van de adverteerder, dan kun je via een knop naar een pagina met meer informatie bladeren. De knop in het menu is dynamisch en zal voor elke adverteerder anders zijn. TomTom is het eerste bedrijf dat een plek krijgt in de applicatie.

24/7 World heeft de nieuwe versie van de applicatie gemaakt. Het bedrijf maakte ook de huidige versie. Wanneer de app beschikbaar komt in de App Store is nog niet bekend, tot die tijd zul je het moeten doen met de vorige versie.

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.