AutoCAD komt eraan voor de iPhone

Het technische tekenprogramma AutoCAD komt in oktober naar de Mac. Daarnaast komt er een applicatie uit voor de iPad, iPhone en iPhone Touch.
Vincent Davids - · Laatst bijgewerkt:

autocad macAutoCAD is een bekend programma, waarmee je technische tekeningen kunt maken. Voor ruim 4.000 euro koop je de nieuwste versie van AutoCAD. Tot nu toe was het dure programma alleen beschikbaar voor Windows-computers, maar AutoCAD komt in oktober naar de Mac. Daarnaast komt er een applicatie uit voor de iPad, iPhone en iPod Touch. Met de app AutoCAD WS kunnen gebruikers hun ontwerpen bekijken en kleine aanpassingen doen.


Het bekendste CAD-programma verscheen voor het eerst in 1982. De laatste versie voor de Mac stamt uit 1992. Sindsdien is AutoCAD alleen op een Windows-computer te draaien. Amar Hanspal van Autodesk, de maker van AutoCAD, beweert dat steeds meer gebruikers vragen om een Mac-versie. In totaal heeft AutoCAD tien miljoen gebruikers.

Hanspal is erg geïnteresseerd in een applicatie voor de iPad. “Tablets gaan steeds belangrijker worden. Wij kijken niet alleen naar de iPad, maar ook naar andere besturingssystemen.” Is dit een hint dat er in de toekomst ook applicaties verschijnen voor tablets met Google Android en Chrome OS als besturingssysteem?

AutoCAD voor de Mac is even duur als AutoCAD voor de Windows. Hoeveel de mobiele versie gaat kosten? Dat weten wij helaas nog niet. Hieronder een screenshot van AutoCAD voor de Mac.

autocad mac

Reacties: 45 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.