Musicovery: muziek luisteren op basis van je stemming

De nieuwe applicatie Musicovery kiest liedjes die passen bij jouw stijl, genre én stemming. De applicatie schotelt gebruikers verschillende liedjes voor.

musicoveryLiefdesverdriet of juist verliefd? Iedere stemming vraagt om andere liedjes. De nieuwe applicatie Musicovery kiest liedjes die passen bij jouw stijl, genre én stemming. De applicatie schotelt gebruikers verschillende nummers voor, net als andere diensten zoals Last.fm en Spotify. In tegenstelling tot de laatste twee diensten houdt Musicovery rekening met de stemming van luisteraars.

Om Musicovery te gebruiken maak je een gratis account aan. Vervolgens selecteer je welke genres je fijn vindt om naar te luisteren, zoals bijvoorbeeld R&B, metal en gospel. Ook kies je een bepaalde tijdsperiode. Als je niet van nieuwe muziek houdt, dan selecteer je alleen de jaren ’60, ’70 en ’80 van de vorige eeuw. Andersom kan natuurlijk ook.


Vervolgens kies je een bepaalde stemming. Je krijgt een veld te zien met verschillende moods, zoals Energetic (vol energie), Positive (positief ingesteld), Calm (rustig) en Dark (somber). Voel jij je neutraal, dan sleep je de zwarte bal naar het centrum. Voel jij je positief ingesteld, maar ook kalm? Dan zorg je dat de zwarte bal tussen deze twee stemmingen zweeft.

Op de website van Musicovery kun je de streamingdienst uitproberen. Kies een mood en luister naar de aangeboden opties. Wanneer wij ‘Dark’ selecteren, krijgen we artiesten voorgeschoteld als Hysteria Mass, Tears for Fears en Interpol. Positieve muziek is My girl van The Temptations, Ten Feet High van Andrea Corr en natuurlijk Kiss from a Rose van Seal. In een kalme bui? Dan komen artiesten als Jack Johnson en Moby voorbij.

De applicatie is gratis en een Musicovery-account ook, maar dan moet je wel rekening houden met een matige geluidskwaliteit. Indien je wilt genieten van een betere geluidskwaliteit, dan moet je een premium account aanmaken op Musicovery.com. Met een premium account kun je nummers skippen. Een premium account kost drie euro per maand.

Downloaden: Musicovery (gratis)

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.