Ontwikkelaar Documents To Go gekocht door Blackberry-maker RIM [update]

De ontwikkelaar van Documents To Go (DataViz) is gekocht door Blackberry-maker RIM. Dat blijkt uit geruchten en uit profielen van voormalig medewerkers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

dataviz-webosDataViz, ontwikkelaars van de applicatie Documents To Go, zou zijn gekocht door RIM. Meerdere bronnen hebben dit bevestigd. Blackberry-maker RIM zou $50 miljoen hebben betaald voor de aankoop, die vanwege de betaling in cash niet publiek bekend hoeft te worden gemaakt. Op LinkedIn is ook bewijs te vinden van de overname: veel voormalig medewerkers van DataViz hebben nu in hun profiel staan dat ze nu voor Research In Motion werken (bijvoorbeeld productmanager Ilya Eliashevsky). Documents To Go is een van de weinige professionele kantoorpakketten voor de iPhone (naast Quickoffice en een paar kleinere apps). Met de software kun je Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden op de iPhone bekijken en bewerken.


DataViz maakte vandaag niets bekend over de overname. Wel brachten ze een bericht naar buiten dat ze geen Documents To Go-applicatie voor Palm’s WebOS gaan maken. Dat is jammer, want het bedrijf is ooit begonnen als PalmOS-ontwikkelaar. RIM kocht onlangs ook QNX Software, een divisie van Harman International. Dit bedrijf maakt infotainment-systemen voor in de auto. De overname van DataViz is meer op de zakelijke markt gericht. De twee versies van Documents To Go zijn nog wel gewoon in de App Store te vinden, maar de kans is aanwezig dat ze na de overname niet meer zoveel updates krijgen of helemaal verdwijnen.

Downloaden: Documents To Go (€7,99) en Documents To Go Premium (€11,99)

Via: Crackberry.com

Update: De overname is inmiddels bevestigd door RIM.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.