iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

Boekshopper – handige iPhone-app voor boekenwurmen (review)

Recensie van de gratis iPhone app Boekshopper, die via de grote online database van het Cnetraal Boekhuis informatie biedt over beschikbare boeken en boekwinkels.
Metin Seven - · Laatst bijgewerkt:

Boekshopper Top 25De wereld van gedrukte boeken dreigt langzaam aan ondergesneeuwd te raken door de opkomst van e-books. Voor iPhone-bezitters die nog steeds de voorkeur geven aan de oude, vertrouwde geur van papier en aan rondsnuffelen in boekwinkels is er nu de Boekshopper-app.

Boekshopper is een samenwerking van de Nederlandse iPhone-appontwikkelaar CirkelSoft en het reclamebureau MZOEM, in opdracht van het Centraal Boekhuis, de distributieschakel tussen uitgevers en boekdetailhandelaren. De app zal officiëel worden gelanceerd tijdens het Manuscripta 2010 evenement, de feestelijke opening van het boekenseizoen in de Westergasfabriek in Amsterdam.


Boekshopper biedt via een Top 25, een sectie met nieuw verschenen boeken en een zoekfunctie toegang tot de grote online boekendatabase van het Centraal Boekhuis. Daarnaast biedt Boekshopper de mogelijkheid om een verlanglijst samen te stellen en boekwinkels te vinden.

Boekshoppers zoeksectie met categorieënDe zoekfunctie van Boekshopper bestaat uit een tekstinvoerveld, een mogelijkheid om een categorie te selecteren en een aan te geven minimum / maximum prijs.

Na de zoekopdracht volgt een overzichtelijke lijst met resultaten, waarbij je op een item kunt drukken om naar een pagina met details te gaan. Onder de details vind je zaken zoals de prijs, verschijningsdatum, ISBN-nummer en een korte omschrijving van de boekinhoud.

Boekdetails in de Boekshopper appBovenaan de detailpagina vind je opties om het boek aan je verlanglijst toe te voegen en om een boekwinkel te zoeken. De laatste optie brengt je naar de boekwinkelssectie, waarin je op plaats, postcode of naam van een boekhandel kunt zoeken. Ook vind je een locatieknop, waarmee je gemakkelijk dichtbijzijnde boekwinkels kunt vinden.

Druk je op één van de boekhandels die Boekshopper aan de hand van je zoekopdracht heeft gevonden, dan krijg je de contact- en adresgegevens van de boekhandel te zien, en een optie om de locatie op een kaart te bekijken, compleet met de mogelijkheid om een route te plannen.

Conclusie

Boekshopper is een bruikbaar stuk digitaal gereedschap voor elke liefhebber van tastbare boeken die in het bezit is van een iPhone. De app is gratis en neemt maar 1,2 megabyte in beslag. Boekshopper is in de geteste versie 1.0 nog niet erg uitgebreid qua functionaliteit, maar biedt effectief toegang tot informatie over een grote hoeveelheid boeken en boekhandels.

Opvallend is het ontbreken van een uitgever in zowel de zoekfunctie als in de boekinformatie. Hopelijk volgt dit in een toekomstige versie van Boekshopper. In de zoekfunctie is het aan te raden om alleen op de achternaam van een auteur te zoeken, want een zoekopdracht op “Oscar Wilde” leverde geen resultaten op, terwijl de invoer van alleen “Wilde” resulteerde in “Wilde, O.”

Info:

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.