Tip: App Store-applicaties van de iPhone verwijderen

Applicaties uit de App Store kunnen nogal hardnekkig zijn: ze blijven terugkomen, ook al had je ze verwijderd van de iPhone. Om ze definitief te verwijderen moet je in iTunes zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Applicaties uit App Store verwijderenDe iTunes App Store staat vol met allerlei gratis applicaties, waarvan sommige best handig zijn. Toch zul je ook applicaties tegenkomen die je zo snel mogelijk weer kwijt wilt. De iPhone is daarbij nogal hardnekkig: verwijderen van de iPhone met de ‘icoontrilfunctie’ (waarna je op het kruisje klikt) heeft weinig zin want bij de volgende keer synchroniseren staat de ongewenste applicatie weer op je iPhone. In plaats daarvan zul je de applicatie op de desktop moeten verwijderen.


Het is een beter idee om de applicaties vanuit iTunes op de desktop te verwijderen. Ga naar Toepassingen, klik op de ongewenste applicatie (let op: een rechtsklik of Control-klik) en kies vervolgens Verwijder uit het pop-upmenu. Wil je de applicatie voorgoed kwijt dan geef je aan dat de applicatie naar de prullenbak moet worden verplaatst. Zo niet, dan kun je de het programmabestand ook op je harddisk laten staan; hij is dan alleen niet meer zichtbaar vanuit iTunes.

Sluit daarna je iPhone of iPod touch op de computer aan. De kans is groot dat daarbij een waarschuwing verschijnt, dat de inhoud van de iPhone en iTunes niet meer overeenkomen. Op de vraag of je de gekochte applicatie wilt overzetten, zeg je Nee, omdat de applicatie anders alsnog weer wordt toegevoegd aan je iTunes-bibliotheek.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.