Breaking
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

Apple TV is het eerste Apple-product met micro-usb

De Apple TV is het eerste apparaat van Apple, voorzien van een micro-usb-aansluiting. Je kunt er echter niets mee, want de aansluiting is voor service en support.

apple tv micro usbKomend jaar moeten alle mobiele telefoonaanbieders op de Europese markt zijn overgestapt naar micro-usb. Doel van de maatregel is om de wildgroei in adapters en de elektronica-afvalberg te verkleinen. Fabrikanten als Samsung en HTC hebben al voor de nieuwe standaard gekozen, maar Apple bracht de iPhone 4 nog steeds met een standaard iPod-connector op de markt. Toch lijkt ook Cupertino eindelijk de micro-usb-connector te hebben ontdekt: de Apple TV is het eerste apparaat met deze aansluiting. Maar een praktische functie voor gebruikers heeft de micro-usb-poort niet.


micro-usbIn de specificaties van de Apple TV wordt de micro-usb-aansluiting slechts summier genoemd: “Micro-USB (for service and support)” staat er op de pagina met technische specs. Een directe functie die voor eindgebruikers interessant is, is er daardoor niet. Je kunt niet een usb-stick op de Apple TV aansluiten om bijvoorbeeld extra geheugen toe te voegen. De Apple TV zelf heeft geen geheugen. Hopelijk zijn er hackers die bruikbare mogelijkheden voor de micro-usb-poort bedenken, zoals het aansluiten van de Apple TV op een oude Mac mini voor extra opslag.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 48 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.