Binnenkort meer apps dan muziek gedownload uit iTunes Store

Door de snelle stijging van downloads in de App Store, zal deze online winkel de iTunes Store later dit jaar inhalen als grootste online winkel (in downloads) van Apple.

itunes logoAsymco, een Fins bedrijf dat zich onder andere richt op het maken van applicaties voor de iPhone, deed onderzoek naar de verkoop van applicaties in de App Store en muzieknummers in de iTunes Store. Eerder deze week meldden ze al dat iOS-gebruikers samen ongeveer 17,6 miljoen applicaties per dag downloaden, terwijl in de iTunes Store nog geen acht miljoen muzieknummers per dag over de virtuele toonbank gaan. Groot voordeel voor de App Store is natuurlijk dat een groot deel van de gedownloade applicaties gratis is, terwijl een muzieknummer uit de iTunes Store vrijwel altijd geld kost.


Dertig dagen na de opening van de App Store kondigde Apple aan dat er zestig miljoen apps gedownload waren, die bij elkaar goed waren voor dertig miljoen dollar. Steve Jobs voorspelde toen al dat de App Store mogelijk ooit een “$1 billion marketplace” zou kunnen worden. Daarmee deed hij de online winkel zelfs te kort, blijkt nu.


Tijdens de laatste editie van de WWDC bleek de gemiddelde verkoopprijs van een applicatie $0,29. Als de verkopen blijven doorgaan in dezelfde trend als nu, zal er aan het einde van dit jaar ruwweg 1,8 miljard dollar uitgegeven zijn aan iOS-applicaties, in één jaar. Het is aannemelijk dat er volgend jaar meer dan twee miljard besteed wordt in de App Store.

Indrukwekkende cijfers die ervoor zorgen dat de App Store binnenkort niet langer het kleine broertje van de iTunes Store is. Ervan uitgaande dat de cijfers van Asymco kloppen, heeft de App Store ruim twee jaar na opening evenveel downloads als de iTunes Store in de eerste vijf jaar. De App Store zal volgens deze cijfers later dit jaar meer downloads hebben dan de iTunes Store. Hun wegen kruisen elkaar dan rond de dertien miljard downloads.

Via: TechCrunch

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.