Commodore 64 voor iPhone binnenkort weer met BASIC-interpreter

De applicatie C64 voor iPhone heeft een update gekregen. Deze bevat opnieuw een BASIC-interpreter, wat eerder door Apple was verboden.

c64_previewOntwikkelaar Manomio heeft een nieuwe versie van C64 voor de iPhone ingediend bij Apple. Daarin is de BASIC-interpreter terug, die de ontwikkelaar eerder moest weghalen wegens de ontwikkelaarsregels van Apple. Daarin stond tot voor kort, dat een applicatie geen uitvoerbare code mag installeren of launchen. Ook was het niet toegestaan om geïnterpreteerde code te downloaden of te gebruiken in een app. Apple wees de applicatie af en Manomio verwijderde de BASIC-interpreter. Nu de regels rond applicatieontwikkeling wat zijn versoepeld, durft Manomio het weer aan. Het bedrijf heeft de app opnieuw ingediend, omdat geïnterpreteerde code onder bepaalde omstandigheden wel is toegestaan.


C64 is een emulator voor de Commodore 64 waarmee je retrogames kunt spelen. De app wordt al geleverd met 8 games: Dragons Den, Le Mans, Jupiter Lander, Arctic Shipwreck, Jack Attack, International Soccer, International Basketball en International Tennis. Daarnaast kun je extra games aanschaffen via een in app-inkoop. Alle games zijn officieel gelicenseerd.

c64 iphoneMocht de app alsnog worden afgewezen, dan zal de BASIC-interpreter weer verdwijnen, maar de nieuw toegevoegde functies blijven wel bewaard, zoals ondersteuning voor iOS 4.1 en OpenFeint 2.6.1 en een nieuwe optie om altijd het toetsenbord te gebruiken in de games. Daarnaast zijn er een hoop bugfixes doorgevoerd, zoals extra controls bij de game Hunter’s Moon en het voorkomen dat de app crasht bij de optie ‘Download All’.

Downloaden: Commodore 64 voor iPhone (€3,99)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 september 2010 om 23:37
Onderwerpen
,
Categorie
Games

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.