iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

Hoeveel apps heeft een mens nodig?

De Pers besteedt vandaag aandacht een aan nijpend probleem: mensen die lang niet alle apps gebruiken die ze hebben geïnstalleerd.

iphone-appsDagblad De Pers vroeg zich af of mensen die apps op hun smartphone installeren, die wel blijven gebruiken. Uit Amerikaans onderzoek is al eens gebleken dat ouderen vaak niet weten dat ze apps hebben en dat jongeren vooral veel apps gebruiken, zo heeft de krant ontdekt. Maar eigenlijk hadden ze beter kunnen kijken naar een onderzoek van Pinch Media, waaruit blijkt dat veel apps na 30 dagen niet eens meer worden opgestart. Zelf kom ik in het artikel ook even aan bod, om aan te geven dat veel apps uiteindelijk niet nuttig zijn voor je dagelijkse leven.


Dat is trouwens ook de reden waarom weer-, verkeer-, ov- en tvgids-applicaties wél in gebruik blijven. De andere apps die mensen volgens mij niet meer gebruiken zijn de gratis en afgeprijsde apps die mensen meepakken omdat het niets kost, maar die je eigenlijk niet nodig hebt.

Het artikel in De Pers is gericht op het algemene publiek en bevat misschien niet zoveel nieuws voor onze vaste lezers, maar wie het toch nog even wil lezen kan terecht op de website van de krant: Gebruik jij elke dag al je apps?

In het interview had ik trouwens ook aangegeven dat je op weekbasis volgens mij maar zo’n 10 tot 20 apps echt nodig hebt. Daarom ben ik wel benieuwd wat er uit onderstaande poll komt: misschien heb je wel 200 apps op je iPhone geïnstalleerd, maar hoeveel gebruik je nou daadwerkelijk en start je minstens eenmaal per week op?

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 77 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.