Plane Finder AR: vliegtuigen herkennen met je iPhone

Plane Finder AR is een nieuwe app van de makers van Plane Finder. Met de app kun je vliegtuigen in de lucht herkennen aan de hand van augmented reality.

plane finderPlane Finder is een app waarmee je al langere tijd vliegtuigen op je iPhone kunt volgen. Nieuw in de App Store is de app Plane Finder AR, een variant daarop. Stel, je ziet een vliegtuig overkomen en je bent benieuwd waar die vandaan komt, hoe snel hij vliegt en op welke hoogte hij zit. Met Plane Finder AR richt je de camera van je iPhone op het vliegtuig en je krijgt vervolgens alle details te zien. Plane Finder AR is echt zo’n applicatie die je graag aan andere mensen wilt laten zien, om de mogelijkheden van de iPhone te demonstreren.


De informatie van Plane Finder is afkomstig van ADS-B-feeds, die gebruikt worden door alle commerciële vliegtuigmaatschappijen. Ze zenden daarmee hun naam, positie, bestemming en andere informatie uit. In de App Store is een gratis Plane Finder Free-applicatie verkrijgbaar waarmee je kunt checken of de dienst ook in jouw regio te gebruiken is, maar een blik op planefinder.net maakt duidelijk dat er in de Benelux genoeg vliegtuigen te spotten zijn (de website concentreert zich op Europa). Niet alle vliegtuigen zijn al voorzien van de benodigde technologie, maar het worden er wel steeds meer.

Eerder kon je op iPhoneclub een review lezen van een soortgelijke toepassing met schepen: FleetMon. De maker van Plane Finder heeft ook zo’n app: Ship Finder.

Downloaden: Plane Finder AR (€2,39)
Ook verkrijgbaar: Plane Finder (€3,99)

plane finder ar

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.