Pocket Informant krijgt toegang tot standaard iPhone-agenda

Pocket Informant heeft een update gekregen, waardoor het voor het eerst mogelijk is om toegang te krijgen tot de afspraken uit de standaardagenda van de iPhone.

pocket informantDe iPhone-applicatie Pocket Informant heeft een grote update gekregen. Voor het eerst is het mogelijk om de standaardagenda van de iPhone te benaderen. Helaas is in twee richtingen synchroniseren tussen de standaardagenda en Pocket Informant nog steeds niet mogelijk, maar het is een eerste stap. Pocket Informant is een uitgebreide agendavervanger met takenlijst, waarbij ook Getting Things Done wordt ondersteund.


De applicatie was al erg bekend op andere mobiele platformen, maar op de iPhone was steeds het probleem dat je alle afspraken weer opnieuw moest invoeren. Dat is nu deels opgelost.

Door beperkingen van Apple was een betere koppeling tussen de standaard agenda en Pocket Informant niet eerder mogelijk. Met de app krijg je bijvoorbeeld locatiegebaseerde waarschuwingen wanneer je in de buurt bent. Ben je vlakbij de bibliotheek, dan krijg je een melding dat je een boek moet ophalen en kom je in de buurt van het postkantoor, dan zie je een melding dat je een rolletje postzegels moet kopen. Pocket Informant heeft meerdere weergaves, waarbij je afspraken kunt koppelen aan taken en contactpersonen. Aan de hand van tijdbalken zie je snel wanneer je vrij bent en icoontjes maken het herkennen van bepaalde afspraken extra makkelijk. Je kunt synchroniseren met Google Calendar en Toodledo. Voor directe synchronisatie met Outlook is de $5 kostende WebIS Desktop Sync-software vereist.

pocket informant iphone

In de nieuwe versie van Pocket Informant zijn meerdere grote verbeteringen doorgevoerd, zoals de al eerder genoemde koppeling met de standaardagenda. Ook nieuw: een verbeterde desktopsynchronisatie, verbeterde dagweergave, mogelijkheid om taken om te zetten naar projecten en evenementen om te zetten naar taken. Je krijgt projectstatistieken te zien en kunt agenda’s en tags voortaan koppelen met een icoon. De lijst met functies van Pocket Informant is behoorlijk groot, de lijst met nieuwe functies eveneens.

Downloaden: Pocket Informant (€10,49)
Ook verkrijgbaar: Pocket Informant HD voor iPad (€5,49 – heeft nog geen update gekregen)

Reacties: 66 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.