Draadloos visitekaartjes uitwisselen met Friendbook voor iPhone

Friendbook is een nieuwe applicatie waarmee je fotodial en het uitwisselen van virtuele visitekaartjes aan de iPhone toevoegt.

friendbook PhotodialFriendbook is een nieuwe applicatie waarmee je je adresboek uitbreidt. Zo zie je op het startscherm foto’s van je vrienden en kun je onderling draadloos contacten uitwisselen. Er zit ook een fotodial-functie in, waarmee je je vrienden met een tik op het scherm kunt bellen. Je kunt contacten bewerken, wissen, samenvoegen en kopiën maken van een bestaande contactpersoon. Dat laatste is bijvoorbeeld handig wanneer je twee mensen kent die bij hetzelfde bedrijf werken of die een relatie met elkaar hebben.


Je hoeft dan informatie zoals vestigingsadres en vast telefoonnummer niet tweemaal in te typen. Friendbook was korte tijd in de App Store verkrijgbaar, maar werd wegens een aantal bugs weer even offline gehaald. We kijken vooral uit naar de mogelijkheid om digitale visitekaartjes uit te wisselen. Je maakt daarvoor een Me Card aan (zoals in het Mac OS X Adresboek), net zoals je vroeger een persoonlijk visitekaartje aanmaakte en via infrarood met vrienden uitwisselde.

Facebook FriendBook

Friendbook wordt gemaakt door Tapulous, hetzelfde bedrijf dat Tap Tap Revenge naar de App Store heeft gebracht. Hopelijk is Friendbook binnenkort weer beschikbaar.

The iPhone Blog heeft een uitgebreide preview van Friendbook gemaakt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 juli 2008 om 16:07
Categorie
Diensten

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.