Mozilla: Firefox komt niet naar de iPhone, focus ligt op Firefox Home

Mozilla heeft geen plannen om Firefox naar de iPhone te brengen, maar wil wel Firefox Home in de toekomst gaan verbeteren. Hiermee kun je je bookmarks, browserhistorie en geopende tabbladen synchroniseren met Firefox op je computer.

Firefox HomeBrowsermaker Mozilla heeft geen plannen om een volledige versie van Firefox naar de iPhone te brengen. Dat liet het bedrijf gisteren via haar weblog weten. Vanwege technische en logische beperkingen zou het volgens Mozilla te ingewikkeld, zo niet onmogelijk, worden om een volledige Firefox-browser naar de iPhone te brengen. Mozilla wil zich in plaats daarvan richten op het verbeteren van Firefox Home. Dit is een applicatie die het bedrijf eerder dit jaar uitbracht, waarmee je op de iPhone toegang hebt tot je bookmarks, browserhistorie en geopende tabbladen uit Firefox. Nu is daarvoor nog een add-on vereist, maar in de volgende versie van Firefox (4) zal dat een algemene functie zijn.


Mozilla heeft alvast een aantal ideeën voor toekomstige updates van de applicatie op papier gezet. Zo moet het mogelijk worden om naast bookmarks, tabbladen en browserhistorie ook je wachtwoorden te synchroniseren, zodat je die op de iPhone niet nogmaals hoeft in te typen. Ook moet de applicatie beter gaan integreren met functies van iOS 4 en andere standaardapplicaties van de iPhone, zoals YouTube, Maps en Mobile Safari. Andere verbeteringen zijn voorkeuren voor zoekmachines, tabs groeperen (Panorama) en een betere integratie met sociale netwerken zoals Twitter en Facebook.

Firefox Home komt, als het aan Mozilla ligt, ook naar nieuwe platformen. In de aankomende maanden komen er applicaties voor BlackBerry- en Symbian-platformen. Een iPad-versie staat nog niet in de steigers, maar volgens Mozilla is er wel interesse voor.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.