iPhone-gebruikers zijn dol op betaalde spelletjes

Distimo heeft een rapport voor Q3 2010 uitgebracht. Daaruit blijkt dat de top 10 van bestverkochte apps bijna volledig uit spelletjes bestaat.

angry birdsDistimo heeft een nieuw rapport uitgebracht met cijfers over de diverse mobiele app stores. De cijfers hebben betrekking op het derde kwartaal van 2010 in de VS en zijn dus niet representatief voor Nederland. Toch zijn er wel wat interessante cijfers uit te halen. Zo blijkt dat de top 10 van betaalde apps vrijwel volledig uit spelletjes te bestaan.


Distimo maakte een lijst van de meest populaire mobiele applicaties op alle platformen en een uitsplitsing naar categorieën. De meest populaire gratis iOS-applicaties bij de Amerikanen zijn Type n Talk (iPhone) en iBooks (iPad). Bij de betaalde apps zijn Angry Birds (iPhone) en Pages (iPad) de koplopers.

Kijk je naar de volledige top 100 van meest populaire iPhone-applicaties, dan bestaat die voor 55% uit games (zowel bij betaalde als gratis apps). Dat onderstreept nog maar eens hoe belangrijk de categorie games voor Apple is geworden.

Bij Blackberry (12,5% gratis, 28% betaald) is de interesse in games aanmerkelijk lager. Bij de Android Market valt op dat Lupis Labs Software het erg goed doet. De game Robo Defense staat op nummer 1 als bestverkochte betaalde game en de gratis game doet het ook erg goed. Beide hebben meer dan 250.000 downloads gescoord.

De betaalde iPhone-top 10 over het hele derde kwartaal 2010 ziet er zo uit:

distimo top 10 iphone

Je kunt je via deze link abonneren op het rapport.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 oktober 2010 om 11:51
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.