Gratis krant Spits voegt interactieve iPhone-functies toe

Spits heeft interactieve functies toegevoegd aan de krant, waarbij je een foto moet maken om extra foto's, video's en linkjes via een iPhone-app te zien.

kooabaDe gratis krant Sp!ts is sinds gisteren begonnen met iets nieuws: het aanbieden van extra foto’s, video’s, muziek, linkjes en andere gerelateerde info. Je krijgt dit in beeld wanneer je de papieren krant leest en een iPhone bij de hand hebt. Op de iPhone moet de applicatie kooaba Paperboy geïnstalleerd zijn. Maak je een foto van een artikel, advertentie of pagina met een oranjezwart logootje, dan krijg je de verborgen extra content te zien. Het werkt ook op Android-toestellen.


Bij artikelen zonder logo zijn er ook extra mogelijkheden: je kunt een foto van een krantenartikel of pagina maken en kunt dit direct delen via e-mail, Facebook of Twitter. Sp!ts gebruikt het om de content interactiever te maken.

paperboyHelaas werkt het digitale PDF-archief van Sp!ts niet goed, zodat je op de nieuwe papieren krant van morgenochtend zult moeten wachten om het zelf te proberen.

Installeer je de Paperboy-applicatie, dan zul je zien dat ook CHIP (computerblad), de IKEA-gids, FOCUS en enkele voornamelijk Duitstalige periodieken de technologie van kooaba al gebruiken om hun content te verrijken. Kooaba brengt ook een algemene applicatie kooaba uit waarmee je extra productinformatie kunt opvragen. Je maakt daarbij een foto van een dvd-hoesje of ander product en krijgt een aantal trailers te zien of locaties waar je de dvd zou kunnen kopen.

Downloaden: kooaba Paperboy (gratis)
Tipgever: John via Twitter

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.