EA kondigt nieuwe iPhone- en iPad-games aan

Electronic Arts heeft een opsomming gemaakt van de iPhone- en iPad-games die ze dit najaar op de markt willen brengen. Er is één iPad-game bij: SimCity Deluxe. De rest zijn iPhone-games: Heroes Lore, EA Sports NBA Elite 11, EA Sports MMA, Battlefield Bad Company 2 en High Caliber Hunting. Daarnaast hebben ze ook EA Sports […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ea sports nbaElectronic Arts heeft een opsomming gemaakt van de iPhone- en iPad-games die ze dit najaar op de markt willen brengen. Er is één iPad-game bij: SimCity Deluxe. De rest zijn iPhone-games: Heroes Lore, EA Sports NBA Elite 11, EA Sports MMA, Battlefield Bad Company 2 en High Caliber Hunting. Daarnaast hebben ze ook EA Sports FIFA 11 aangekondigd, maar die staat inmiddels al in de App Store.


heroes loreHeroes Lore wordt een mobiele RPG waarbij je verwikkeld raakt in de avonturen van Kei en Rits. De twee moeten hun koninkrijk proberen te redden. Je kunt alleen spelen of in een battle (speler tegen speler of in teams). Heroes Lore komt nog deze maand uit.

battlefieldBattlefield Bad Company 2 is een oorlogsspel dat al eerder als consolegame verscheen. De game komt in november uit en omvat 14 single-player missies, die je in vijf verschillende gevechtszones moet uitvoeren. De gevechten vinden zowel binnenshuis als op een slagveld plaats, met tanks en helicopters.

high caliber huntingHigh Caliber Hunting spreekt misschien de schietgrage Amerikanen meer aan dan Europeanen. Dit is een jachtgame, waarbij je op 20 verschillende dieren moet jagen. Je begint bij kleine dieren zoals een eekhoorn of een konijn en eindigt bij beren en herten. Je hebt meer dan 70 authentieke wapens tot je beschikking en de game is geoptimaliseerd voor het Retina Display van de iPhone 4. Verkrijgbaar vanaf november.

EA heeft van alle games altijd Amerikaanse en internationale versies, dus het is even afwachten of alle genoemde games ook in de Nederlandse App Store komen. Soms brengt EA de games eerst in een beperkt gebied uit, zoals momenteel met Touch Pets Cats (alleen in Canadese App Store).

Sportgames van EA

Naast deze twee games brengt EA ook nog twee nieuwe sportgames uit. EA Sports NBA Elite heeft een update gekregen met 30 NBA-teams en meer dan 450 favoriete spelers. In de versie voor 2011 zit ook een nieuwe Shootout Mode en commentaar van ESPN. De app is aangepast voor het Retina Display.

ea sports mmaEA Sports MMA is weer heel iets anders. Het gaat hier om Mixed Martial Arts, met meerdere vechtstijlen die je kunt oefenen. Er zitten meer dan 20 realistische MMA-sporters in.

Daarnaast komt er een SimCity Deluxe voor de iPad, met betere graphics, meer textuur in het terrein, optimaliseerde bediening voor de iPad en nieuwe gamefuncties zoals gelijktijdige rampen. In november komt deze nieuwe game in de App Store.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.