Nike+ GPS krijgt update met Facebook-aanmoedigingen

Nike+ GPS voor iPhone heeft een update gekregen, waarbij Facebook-vrienden je op verzoek kunnen aanmoedigen. Ook is er een extra PowerSong.

nike plus gpsNike bracht een maand geleden een betaalde Nike+ applicatie uit, bedoeld om met de iPhone 4 te kunnen hardlopen. De app biedt de mogelijkheid om zonder schoensensor te hardlopen, waarbij ook de afgelegde route op de kaart wordt vastgelegd. Versie 2.0 van de app heeft twee nieuwe functies gekregen, bedoel om je tijdens het rennen te motiveren: een extra PowerSong en aanmoedigingen van je vrienden. Nike+ GPS heeft een koppeling met Facebook, waarbij je je vrienden om support kan vragen als je het even niet ziet zitten. Met ‘Cheer Me On’ kunnen vrienden je net dat steuntje in de rug geven om het doel te halen. Door de optie ‘Get Cheers’ te kiezen komt er een statusupdate op je Facebook-pagina waarin je om aanmoedigingen vraagt.


Reageert iemand met een ‘like’ of een commentaar, dan krijg je die in de app te zien als een ‘Cheer’ zodat je als hardloper snel wat motivatie krijgt. Ben je klaar met hardlopen, dan bedankt de app via een nieuwe statusupdate voor de getoonde steun en kunnen je vrienden lezen hoeveel kilometers en hoeveel minuten je hebt gelopen. In de nieuwe versie zijn op het resultaatscherm ook knoppen opgenomen waarmee je een hardlooptraining meteen op Twitter of Facebook kunt plaatsen.

Nike+ GPS bevat een nieuwe functie ‘One More PowerSong’. Als je het even niet meer ziet zitten kun je een extra liedje afspelen. Nike+ GPS legt je snelheid, afstand en route vast. Je kunt jezelf uitdagen via de app, bijvoorbeeld door sneller of verder te lopen dan je vorige hardlooprondjes. Naast deze betaalde app is er nog steeds de standaard Nike+ app, die op je iPhone verschijnt zodra je verbinding maakt met de sensor in je sportschoenen.

Downloaden: Nike+ GPS (€1,59)

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.