iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

App Store: TyroTuner, Carrie’s Dots, Vecka, Goalkeep

In de App Store worden dagelijks nieuwe en geüpdate applicaties toegevoegd. We bespreken hier vier: TyroTuner, Carrie's Dots, Goalkeep en Vecka.

TyroTunerIn de App Store zijn weer een aantal nieuwe applicaties verschenen. Helaas heeft Apple niet een handig What’s New-lijstje gemaakt, waardoor het zin heeft om hier toch wat aandacht aan de nieuwkomers te besteden. Om te beginnen TyroTuner, een applicatie waarmee je de zes snaren van je gitaar kunt stemmen. Geef aan welke snaar je wilt stemmen, speel erop terwijl de microfoon van de iPhone meeluistert. Een uitslaande naald in het midden van de applicatie geeft aan of de snaar nog wat strakker moet worden aangespannen.


TyroTuner heeft een update gekregen naar 1.05 en is te koop in de App Store voor €2,39.

Carries DotsCarrie’s Dots is een nieuwe gratis applicatie waarmee je makkelijk de tijd doorkomt als je bijvoorbeeld met kinderen in een restaurant zit te wachten op de bestelling. In feite gaat het hier om kamertje verhuren, waarbij de spelers om beurten een streep moeten zetten en zoveel mogelijk vakjes moet veroveren. De vierkanten vullen zich automatisch met de kleur van de speler en het is ook niet langer nodig om te tellen hoeveel vakjes iedereen heeft. De game wordt automatisch bewaard als er een telefoontje tussendoor komt.

VeckaWerk je in organisatie waar met weeknummers wordt gewerkt, dan zul je in de iPhone-agenda vergeefs naar weeknummers zoeken. Vecka is een gratis applicatie met maar één functie: het actuele weeknummer tonen. Je zult daarvoor wel steeds de applicatie moeten openen. Best handig, maar het gevaar bestaat dat je iPhone binnen korte tijd vol staat met tientallen mini-applicaties die de tekortkomingen van Apple’s iPhone OS elk op hun eigen manier aanvullen. Liever één prefs-programma dat een stuk of 20 problemen oplost.

GoalkeepGoalkeep is een applicatie waarmee je bepaalde doelen kunt bereiken. Je kunt elke dag aan een doel werken en dit afvinken in de agenda van Goalkeep. De update van dit programma (1.1) geeft de mogelijkheid om meerdere doelen in te voeren en uit zes afvinkkleuren te kiezen. Vind je dat je het doel van de dag uitstekend hebt uitgevoerd, dan kun je bijvoorbeeld in groen afvinken en valt er nog wel wat te wensen over, dan zet je een vinkje in rood. Goalkeep kost €2,99 in de App Store.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.