VLC Media Player voor iPhone bij Apple ingediend

Binnenkort komt er een update voor de VLC iPad-applicatie waarmee de applicatie ondersteuning krijgt voor de iPhone.

VLC-logoNadat eerder al de iPad-versie van de populaire open source-videospeler VLC beschikbaar kwam, is het binnenkort de beurt aan de eerste versie voor de iPhone. Ontwikkelaar Applidium maakte bekend dat de applicatie bij Apple is ingediend. Dit betekent dat VLC Media Player voor de iPhone naar verwachting binnen twee weken in de App Store beschikbaar zal zijn. De applicatie komt in de vorm van een update voor de bestaande iPad-applicatie. Het wordt dus een universele app, geschikt voor de iPhone, iPod touch en de iPad.


In de nieuwe update verloopt volgens de ontwikkelaar het afspelen van video’s soepeler dan voorheen. Men heeft verschillende optimalisaties gedaan, waardoor er nu nog optimaler gebruik van de Apple A4-processor wordt gemaakt. Dit is dus goed nieuws voor zowel iPhone 4- als iPad-gebruikers, die beide over deze processor beschikken. Hoe dan ook is het nog steeds niet mogelijk om video hardwarematig te laten decoderen, waardoor het afspelen van 720P HD-video’s in de meeste gevallen niet zo soepel zal lopen.

VLC voor iPhone

Mede daardoor zal de applicatie ook alleen ondersteuning bieden voor de laatste generaties iDevices. De iPhone 3GS en iPhone 4, evenals iPod touches van dezelfde generaties worden ondersteund, maar oudere modellen helaas niet. Deze hebben volgens Applidium simpelweg te weinig processorkracht hebben om de meeste video’s te kunnen decoderen. Dit zou uit verschillende tests zijn gebleken.

Toch is er ook nog goed nieuws te melden. Er worden nu meer videoformaten ondersteund. Welke dat precies zijn is helaas niet door de ontwikkelaars bekendgemaakt. Ook zal het mogelijk worden om videobestanden vanuit andere applicaties, zoals Safari en Mail, te openen met VLC.

Tipgever: @nickbouwhuis

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 oktober 2010 om 8:03
Onderwerpen
,
Categorie
Amusement

Reacties: 39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.