Palringo instant messenger: korte handleiding

Palringo instant messenger is geschikt om te chatten via MSN, Google Talk en andere chatnetwerken. Maar hoe voeg je die toe?

Sommige mensen blijken moeite te hebben met het toevoegen van MSN-accounts in Palringo, de nieuwe Messenger-applicatie voor de iPhone. Vandaar een korte handleiding waarin de belangrijkste handelingen worden besproken. Om Palringo te gebruiken moet je (helaas) een aparte account bij Palringo aanmaken. Het e-mailadres waarmee je dat doet, is meteen ook je inlognaam van Palringo. Als vrienden berichtjes binnenkrijgen via bijvoorbeeld MSN, dan zien ze gelukkig wel je gewone MSN-naam en niet de gebruikersnaam van Palringo.

Palringo in App Store   Palringo op de iPhone

Palringo is te installeren via de App Store. Na het installeren open je het programma. Als je slim bent heb je op de desktop (via Palringo.com) al een account aangemaakt. Zo niet, dan moet je dat alsnog doen.

Account aanmaken   Inloggen op Palringo

Vervolgens kun je gaan inloggen.

MSN toevoegen   Service toevoegen

MSN, Google Talk en andere diensten toevoegen

Als je inlogt bij Palringo zie je aanvankelijk alleen de Palringo-contacten, waaronder een zekere Samantha (waarschijnlijk een chatbot). Als je liever MSN of een andere chatdienst wilt toevoegen, zorg dan dat het Palringo-tabblad bovenin het scherm geselecteerd is en tik daarna op Edit.
Je kunt daarna reeds toegevoegde diensten weggooien of met het plusteken nieuwe diensten toevoegen.

Windows Live toevoegen   Google Talk

Tik één van de aanwezige diensten aan, bijvoorbeeld Windows Live Messenger of Google Talk. Je wordt dan naar een formulier onderaan de lijst gestuurd, waar je je inloggegevens moet invoeren. Daarna klik je op de knop Add Service.

Contacten toevoegen   Nieuw bericht

De contacten zijn nu zichtbaar als je naar het tabblad met de contacten gaat (middelste knop bovenin het scherm). Als er nieuwe berichten binnenkomen zie je dat aan een geel envelopje, linksonder in het scherm. Je hoort ook een bliep-geluid. Dit geluid klinkt ook als je iPhone in slaapstand staat, maar alleen wanneer Palringo de laatstgebruikte applicatie is.

Foto toevoegen   Foto\'s toevoegen

Het chatten kan gaan beginnen! Tik op de naam van een contactpersoon en begin met het schrijven van een bericht. Het kan voorkomen dat het toetsenbord niet verschijnt; in dat geval moet je Palringo (of je iPhone) even opnieuw opstarten. Via het foto-icoon rechtsonder op het scherm kun je een foto toevoegen.

Contactpersoon toevoegen   Contacten beheren

Contacten toevoegen

Als je de lijst met contactpersonen in beeld hebt, kun je met de knop Edit contactpersonen toevoegen en verwijderen. Vóór elke naam verschijnt een icoon waarmee je contacten kunt verwijderen. Met het plusteken rechtsboven voeg je een nieuwe contactpersoon toe.

Contact toevoegen   Status veranderen

Met een rol kun je aangeven bij welke service je een nieuwe vriend wilt toevoegen. Voer een naam in en tik op Add. Vlak onder de knop Add zie je de knop voor het wijzigen van je status. Je hebt de keuze uit Online, Busy, Away en Invisible, maar je kunt niet offline gaan. Wil je offline gaan dan moet je uit het programma gaan. Je kunt per service je status wijzigen. Daarvoor moet je naar het scherm met de verschillende services gaan: daar staat achter elke dienst een knop met de tekst Online, Busy, etc.

Meer info: Palringo: eerste instant messenger in de App Store met MSN-ondersteuning

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.