iStalin voor iPhone geeft foto’s een communistisch uiterlijk

iStalin is een iPhone-app waarmee je posters in communistische stijl kunt maken. De app bevat templates, teksten en stickers voor een echt oostblok-effect.

istalin posteriStalin is een universele app voor iPhone en iPad, waarmee je je foto’s een heel apart effect kunt meegeven. Maak een foto van een gebouw of een standbeeld en de app maakt er een communistische poster van. Dit is uiteraard als grap bedoeld en niet om het communisme te promoten. Zo’n app kan leuk zijn als je een vakantie in Oost-Europa hebt gepland en je vrienden een passende digitale ansichtkaart wilt toesturen. Vanuit de app stuur je je foto via e-mail naar anderen of je plaatst de foto op Facebook. iStalin kostte voorheen €1,59 maar is nu tijdelijk gratis te krijgen.


In iStalin kies je zelf welke logo’s en stickers op de foto verschijnen. Je kunt ze daarna roteren, groter en kleiner maken of verplaatsen. Er zijn meerdere stijlen en je zit niet aan Stalin zelf vast, maar hebt ook de keuze uit Lenin, Karl Marx en Che Guevara, het icoon van de communistische revolutie waar heel wat mensen een t-shirt van in de kast hebben liggen. In toekomstige versies komen er nog meer stickers en teksten bij.

Het resultaat is te zien in een speciale iStalin Flickr-groep, waar gebruikers van de app hun communistische posters kunnen laten zien.

Downloaden: iStalin (tijdelijk gratis – ook geschikt voor iPad)

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.