Nederlandse iPhone-dienst trackr! legt je locatie en tracks vast

Trackr! is een Nederlandse applicatie waarmee je je locatie kunt vastleggen, zodat familie en vrienden kunnen zien of je veilig bent thuisgekomen. Ook te gebruiken voor sport.

trackr iphoneWie z’n applicatie Trackr noemt kan wat verwarrende reacties van gebruikers verwachten. Hebben we het over Trackr, trackr!, Trackr Location, GPS Trackr of Track-r? In dit geval gaan we het over trackr! hebben, een applicatie van Nederlandse bodem waarmee je je gps-locatie kunt vastleggen. De app is deze keer niet bedoeld om je hardlooproute vast te leggen, maar om de locatie van vrienden en gezinsleden te volgen. Zeker als je met meerdere mensen in hetzelfde huishouden hetzelfde iTunes-account gebruikt kun je voor relatief weinig geld (€2,99) in de gaten houden waar je kinderen of partner zijn. We gaan hierbij maar even er vanuit dat het gebruik goed bedoeld is: om te kijken of iemand op tijd is voor het avondeten of vastzit in de file, of de kinderen nog op school of bijna thuis zijn.


Je kunt trackr! ook gebruiken om je snelheid of om sportprestaties te meten tijdens het joggen, fietsen, schaatsen of andere buitenactiviteiten. Je schakelt trackr! in op je iPhone en anderen (die je toestemming hebt gegeven) kunnen zien waar je bent. De locatie is te raadplegen via een website of op mobiele apparaten. Je kunt ook zelf tracks vastleggen, inclusief snelheid en hoogteverschillen. Door de optie Live Sharing in te schakelen kunnen anderen met regelmatige tussenpozen zien waar je bent. Wil je even niet gevonden worden, dan kun je offline verder gaan. De live-tracking zal daarbij op lokaal niveau gewoon doorgaan, maar je locatie zal niet langer naar internet worden gestuurd. Je kunt een lijst van vrienden zien en de locatie waar ze voor het laatst zijn gesignaleerd. Een live demo is te bekijken op de trackr-website.

trackr gps iphone

Er zijn meerdere diensten waarmee je al op je iPhone je locatie kan tracken, met als bekendste voorbeeld misschien wel Google Latitude, maar daar is nog steeds geen officiële iPhone-applicatie voor beschikbaar. Wel zijn er apps die op de achtergrond locaties naar Google Latitude sturen, zoals My Locus en PlaceTrack. Maar misschien vind je dat Google al genoeg van je weet en laat je jezelf liever tracken door een bedrijf in Nederland.

Trackr is al sinds eind 2006 beschikbaar op Windows Mobile, Nokia en Blackberry, maar is nu ook op de iPhone te vinden en moet niet worden verward met de Trackr rss-lezer, waar we eerder over schreven.

Downloaden: trackr!: GPS tracker (€2,99)

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.