Gerucht: App Store gesloten voor ontwikkelaars tijdens Thanksgiving

Apple is van plan om iTunes Connect tijdens Thanksgiving te sluiten, mogelijk om nieuwe functies te introduceren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone appsTijdens de kerstdagen gaat iTunes Connect altijd dicht, zodat ontwikkelaars een paar dagen lang geen updates voor apps of prijswijzigingen kunnen doorvoeren. iTunes Connect is het achterliggende systeem waarmee ontwikkelaars applicaties in de App Store kunnen zetten. Een nieuw circulerende gerucht bij 148apps wekt de indruk dat Apple ook van plan is om tijdens Thanksgiving een week lang de App Store voor ontwikkelaars te sluiten. De sluiting is bedoeld om te zorgen dat ontwikkelaars hun apps kunnen fixen. Maar voor ontwikkelaars biedt het ook kansen.


Wie namelijk op het juiste moment z’n app nog net binnensluist in de App Store staat een week lang bovenaan de lijstjes van nieuw toegevoegde apps. En wie de concurrentie te slim af wil zijn verlaagt op het laatste moment nog even de prijs. De ranglijstjes van apps worden tijdens de sluiting van iTunes Connect ook niet bijgewerkt, zodat apps die op nummer 1 staan kunnen profiteren van de lange zichtbaarheid aan de top van de ranglijst. Apple zou de sluiting van een week kunnen gebruiken om nieuwe functies in de App Store te introduceren.

In de VS valt Thanksgiving dit jaar op 25 november.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.