Ontwikkelaar Cut the Rope neemt maatregelen tegen cheat-apps

Ontwikkelaar Chillingo is naar Apple gestapt vanwege de cheat-applicaties voor populaire spellen, zoals Cut the Rope.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Cut the Rope CheatsOntwikkelaar Chillingo heeft stappen ondernomen tegen de cheat-applicaties voor populaire games die in de App Store staan. Gisteren besteedden we nog aandacht aan Cut the Rope Cheats, een applicatie die je voor elk level van Cut The Rope laat zien hoe je het uit moet spelen, aan de hand van stap-voor-stap screenshots uit het spel. Ook veel andere ontwikkelaars proberen met dat soort applicaties geld te verdienen aan het succes van populaire spelen.


Door het gebruik van de naam en door het gebruik van de screenshots wordt inbreuk gemaakt op de rechten van de maker of uitgever van de spellen. In het geval van Cut The Rope is dat Chillingo. Het bedrijf is daarom naar Apple toegestapt.

In een reactie aan iPhoneclub laat Chillingo weten:

We have spoken to Apple and this issue is being dealt with.

Over wat Chillingo precies wil dat er gebeurt en over wat Apple nu gaat doen laat het bedrijf niets los. Het zou zomaar kunnen zijn dat Apple binnenkort Cut the Rope Cheats, samen met alle andere cheat-apps voor het spel, verwijdert uit de App Store. Momenteel is de applicatie in ieder geval nog gewoon te downloaden.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.