Plants vs Zombies voor het eerst afgeprijsd: 79 eurocent

Plants vs Zombies is voor het eerst afgeprijsd naar 79 eurocent. De tower defense-game met zombies haalde veel verkooprecords en kostte voorheen 2,39 euro.

zombiesPopCap’s populaire game Plants vs Zombies is voor het eerst in de geschiedenis afgeprijsd. Sinds de lancering in februari kost deze tower defense-game met zombies €2,39. Tot en met 31 oktober betaal je maar €0,79. De HD-versie van Plants vs Zombies voor de iPad staat met een korting van 50% in de App Store (van €7,99 naar €3,99). Plants vs Zombies scoorde vlak na de lancering een verkooprecord: binnen een week werd de game meer dan 300.000 keer verkocht. Daarmee was het destijds de meest lucratieve game in de App Store.


De ontwikkelaar boekte in een week 1 miljoen dollar omzet. In onze review van Plants vs Zombie concludeerde iPhoneclub-gamesredacteur Ellen dat Plants vs. Zombies een casual game van de allerhoogste klasse is.
plants vs zombies iphone

Het spel is eenvoudig te leren en op te pakken, maar o-zo verslavend om te spelen en lastig om weg te leggen. Het laat zien dat ook kleine spelletjes kunnen uitblinken en van topniveau kunnen zijn en PopCap heeft opnieuw laten zien dat ze meester zijn in dit genre.

Een klein schandaaltje was er ook: de erfgenamen van Michael Jackson eisten dat een dancing zombie-poppetje dat teveel overeenkomsten met de zanger vertoonde, werd weggehaald uit de game.

Downloaden: Plants vs. Zombies (tijdelijk €0,79)
Ook verkrijgbaar: Plants vs. Zombies HD voor iPad (€3,99)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Met dank aan alle tipgevers

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.