Clipboard-manager Pastebot krijgt ondersteuning voor multitasking

TapBots heeft een nieuwe versie van de clipboard-manager Pastebot uitgebracht, waarin onder meer ondersteuning voor multitasking is toegevoegd.

PastebotPastebot, de uitgebreide clipboard-manager voor de iPhone, heeft in de laatste update (1.4) ondersteuning gekregen voor de multitaskingfuncties van iOS 4. Hierdoor kan de applicatie nu ook op de achtergrond blijven werken. Pastebot vormt een alternatief voor het ingebouwde clipboard van de iOS 4-software, waarmee je maximaal slechts één item (tekst, foto’s) op je clipboard kunt plaatsen; Pastebot biedt de mogelijkheid om er tot wel 99 op te slaan en deze bovendien te gebruiken in andere applicaties. Daarnaast biedt de applicatie de mogelijkheid om geknipte stukken tekst via e-mail te versturen of te synchroniseren met je Mac. Hiervoor heb je de gratis Mac-applicatie Pastebot Sync nodig.


Door de ingebouwde background-functie, die je via de instellingen van de app eerst moet inschakelen, kan de applicatie alle items verzamelen die je op je clipboard plaatst. Door een beperking van de iOS 4-software blijft de achtergrondfunctie maximaal tien minuten actief. Als de tien minuten zijn verstreken verschijnt er een lokale notificatie, waarin je wordt geïnstrueerd om de applicatie opnieuw te openen. Ontwikkelaar TapBots probeerde dit aanvankelijk te omzeilen door de applicatie een stille audiotrack (muziek kan onbeperkt op de achtergrond worden afgespeeld) te laten afspelen, maar dit werd door Apple verboden.

Het is zelfs mogelijk om een zoek- en vervangoperatie los te laten op je tekst. Afbeeldingen kun je eenvoudig omzetten met één van de veertien beschikbare filters. Een kleurenfoto wordt dan opeens zwart-wit of krijgt een betere helderheid. Opgeslagen items kun je binnen Pastebot voorzien van een titel of in mappen sorteren. Ook kun je vanuit Pastebot zoeken via Google, HTML toevoegen of de hoofdletters door kleine letters vervangen (of omgekeerd). Nieuw in versie 1.4 is ook de mogelijkheid om opgeslagen clippings via sms (alleen iPhone) te versturen en je kunt met één tap een afbeelding schermvullend weergeven. Tot slot bevat de laatste update de nodige bugfixes.

Downloaden: Pastebot (€2,99) / Pastebot Sync (gratis, voor Mac (.dmg))

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.