Fries woordenboek vanaf december op de iPhone

Praat mar Frysk gaat een Fries-Nederlands woordenboek uitbrengen. Deze vertaalt van Fries naar Nederlands en weer terug.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

praat mar fryskIn december komt er een Fries woordenboek voor de iPhone en Androïd-telefoons uit. De applicatie vertaalt woorden in de richtingen Nederlands-Fries en Fries-Nederlands. Met de applicatie kun je woorden laten vertalen en de betekenis van woorden opzoeken. Je kunt de Friese woorden in een sms-bericht of e-mailbericht plakken. In de app zijn ook meerdere werkwoordsvormen, meervoudsvormen en verkleiningsvormen te vinden.


Geluidsbestanden zorgen ervoor dat je het Friese woord ook kan horen. Zo sla je nooit meer een flater. De app is een initiatief van Praat mar Frysk, een website die het gebruik van Fries stimuleert. Het maakt het een stuk makkelijker om Friestalige teksten te schrijven. Ook kun je zelf nieuwe woorden en betekenissen toevoegen en krijg je elke dag het ‘woord van de dag’ (wurd fan de dei).

Die woorden van de dag kun je ook op praatmarfrysk.nl terugvinden, inclusief de nieuwe woorden die zijn ingestuurd. Naast deze app wordt er ook gewerkt aan een Friese T9-functie voor traditionele mobiele telefoons.

Reacties: 39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.