Skyfire iPhone-browser met Flash-functie tijdelijk uit de App Store verwijderd

De nieuwe iPhone-browser Skyfire met Flash-functie is vanwege de enorme vraag tijdelijk uit de App Store verwijderd.

Skyfire uitverkochtGisteren verscheen, een dag eerder dan gepland, de nieuwe iPhone-browser Skyfire in de App Store. Deze browser heeft als belangrijkste functie dat je er Flash-video’s mee kunt bekijken. Video’s worden door een achterliggende server omgezet naar HTML5 en H.264 zodat je deze op de iPhone kunt bekijken. Gisteren verdween de €2,39 kostende app echter al na enkele uren weer uit de App Store. Ontwikkelaar Skyfire Labs liet weten dit zelf te hebben gedaan, omdat men niet meer aan de vraag kon voldoen.

“De eerste vijf uren nadat de applicatie live ging werkte alles als gepland, maar daarna werd de druk op de servers en de bandbreedte zo groot dat dit ten koste ging van de video-ervaring”, zo luidt de verklaring van Robert Oberhofer, een van de ontwikkelaars. Binnen vijf uur stond de applicatie dan ook bovenaan in de lijst ‘top opgebracht’, was het de derde best betaalde app in het geheel en stond Skyfire op nummer 1 in de categorie ‘diensten’.

Totdat Skyfire de servercapaciteit en bandbreedte weer op peil heeft en aan de vraag kan voldoen, zullen er geen nieuwe aankopen meer geaccepteerd worden. “We werken heel hard om de capaciteit te vergroten en accepteren nieuwe aankopen in de App Store zodra we die kunnen ondersteunen”, aldus Oberhofer. Het is nog onduidelijk wanneer de applicatie weer in de App Store zal verschijnen. Zodra de applicatie weer beschikbaar is, hoor je dat van ons.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 november 2010 om 11:53
Onderwerpen
,
Categorie
Diensten

Reacties: 54 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.