Makayama VoiceDial beschikbaar in App Store – en in prijs verlaagd

VoiceDial van Makayama is vanaf nu beschikbaar in de App Store. Met VoiceDial kun je contactpersonen handsfree bellen, zonder op het scherm te kijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Voice DialJailbreakers uit het tijdperk voor firmware 2.0 kennen nog wel VoiceDial, de applicatie van Makayama waarmee je kunt bellen zonder op het scherm te kijken. De spraakherkenningssoftware is sinds gisteren ook opgenomen in de iTunes App Store. VoiceDial is verbeterd ten opzichte van de jailbreakversie: in plaats van AMR is er voor de applicatie overgestapt naar PCM-audiosamples. De interface is mooier geworden, met meer animatie-effecten en voortgangsbalken.


Voice DialEén functie is wel verdwenen: de dubbelklik op de homebutton. Dit bleek niet mogelijk omdat dit in een private library zit, die externe ontwikkelaars niet mogen gebruiken.

Nu blijkt het maken van spraakherkenning voor de iPhone niet zo heel eenvoudig (Nuance en Fonix zijn er al een tijdje mee bezig). En de enige andere applicatie voor spraakherkenning die al aanwezig is (SpeechCloud Voice Dialer) heeft in de Amerikaanse App Store nogal wat slechte recensies gekregen: het werkt niet.

VoiceDial werkt beter omdat je de namen van de contactpersonen die je wilt voicedialen eerst moet inspreken. Dat kost wat tijd, maar daarna zou de herkenning moeiteloos moeten gaan. VoiceDial kostte aanvankelijk €19,95 – die prijs was nodig omdat er nogal wat ontwikkelingswerk aan vastzat. Maar omdat de applicatie veel 1-ster-reviews kreeg van mensen die de software niet eens hadden geprobeerd, is Makayama toch maar overstag gegaan om de prijs te verlagen naar €11,95. Mocht je die aankoop nog bij je baas moeten goedpraten: met een verkeersboete voor bellen tijdens het autorijden ben je duurder uit.

Meer informatie is te lezen bij Makayama.

Installeren: VoiceDial

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.