Apple TV beschikbaarheid uitgebreid: mogelijk snel in Nederland en België

De nieuwe Apple TV is onder meer te koop in Spanje, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Mexico. Nederland volgt waarschijnlijk snel.

Apple TVHet aantal landen waar de nieuwe Apple TV te koop is, is uitgebreid. In Spanje, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Mexico is het kleine streamkastje van Apple nu te koop; in landen waar met de euro wordt betaald kost hij €119,-. Volgens 9to5mac zal de Apple TV ook op korte termijn worden geïntroduceerd in Nederland en België. Ook Taiwan, Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen en Portugal staan op het lijstje van de gadgetsite, die zich baseert op error-pages die ook vlak voor de introductie in andere landen opdoken.


Met de nieuwe landen waar de Apple TV op de markt is (of waarschijnlijk komt) verspreidt het apparaat zich steeds verder over Europa. In het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland kwam de Apple TV op hetzelfde moment als de Amerikaanse lancering beschikbaar. De vraag is wat Apple van plan is met de Apple TV in Europa, omdat er voorlopig geen films en series in de Europese iTunes Stores beschikbaar zijn. Dit is, samen met het Amerikaanse Netflix, de belangrijkste kracht van het apparaat.

Vanwege de auteursrechten die Apple in elk land afzonderlijk moet regelen is de kans klein dat we in Nederland binnenkort televisie kunnen kijken via iTunes op Apple TV, net zoals we voorlopig ook nog geen boeken kunnen kopen in de Nederlandse iBooks Store.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 93 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.