‘iOS 4.2 uitgesteld vanwege Wi-Fi-problemen op iPad’

Apple heeft de release van iOS 4.2 uitgesteld vanwege Wi-Fi-problemen op de iPad, die spelen in de laatste testversie van de update.

delayedMacStories meldt dat de release van iOS 4.2 voor de iPhone, iPod touch en iPad op het laatste moment toch vertraging heeft opgelopen. De site liet eerder deze week, naar eigen zeggen uit betrouwbare bron, weten dat de grote update voor Apple’s iOS-besturingssysteem later vandaag zou worden uitgerold. Afgelopen woensdag zouden volgens dezelfde bron Mac OS X 10.6.5 en iTunes 10.1 eveneens gelanceerd worden, maar de iTunes-update bleef vooralsnog uit. De vertraging lijkt volgens de site te worden veroorzaakt door een probleem dat op het laatste moment de kop heeft opgestoken en dusdanig ernstig is dat Apple de lancering ervoor moet uitstellen.


Het zou gaan om een probleem met de Wi-Fi-verbinding op de iPad, dat speelt in de laatste Golden Master die Apple vorige week maandag heeft vrijgegeven. Ook al maakt de iPad met succes verbinding met het netwerk, na enkele minuten valt de verbinding volledig weg. Sommige gebruikers kunnen de Safari-browser zelfs helemaal niet gebruiken, zo blijkt uit meldingen over het probleem op MacRumors en Twitter. Apple is van het probleem op de hoogte en zou besloten hebben om de lancering van iOS 4.2 uit te stellen om het op te lossen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Volgens MacStories komt Apple op z’n vroegst vandaag met een tweede Golden Master of een bijgewerkte versie van de eerste GM, die de Wi-Fi-problemen op moet lossen. Dit zal de lancering waarschijnlijk met minimaal een week vertragen, omdat de nieuwe build uitvoerig door Apple getest zal worden. Wanneer we iOS 4.2 precies kunnen verwachten is op dit moment dan ook nog onduidelijk. Maar volgens de website zal de update nog steeds in november beschikbaar komen, zoals Apple aanvankelijk ook aangekondigde.

Reacties: 59 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.

‘iOS 4.2 uitgesteld vanwege Wi-Fi-problemen op iPad’

Apple heeft de release van iOS 4.2 uitgesteld vanwege Wi-Fi-problemen op de iPad, die spelen in de laatste testversie van de update.

DelayedMacStories meldt dat de release van iOS 4.2 voor de iPhone, iPod touch en iPad op het laatste moment toch vertraging heeft opgelopen. De site liet eerder deze week, naar eigen zeggen uit betrouwbare bron, weten dat de grote update voor Apple’s iOS-besturingssysteem later vandaag zou worden uitgerold. Afgelopen woensdag zouden volgens dezelfde bron Mac OS X 10.6.5 en iTunes 10.1 eveneens gelanceerd worden, maar de iTunes-update bleef vooralsnog uit. De vertraging lijkt volgens de site te worden veroorzaakt door een probleem dat op het laatste moment de kop heeft opgestoken en dusdanig ernstig is dat Apple de lancering ervoor moet uitstellen.
(meer…)

Reacties: 73 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.