Apple klaar om iAds in Europa te lanceren?

iadsVolgens informatie van de Financial Times staat Apple op het punt om iAds in Europa te lanceren. De dienst zou de afgelopen weken al tweemaal zijn uitgesteld en Apple zou zelfs in prijs omlaag zijn gegaan om grote merken over te halen. Vorige week werd bekend dat Apple in Japan een overeenkomst met het lokale bedrijf Dentsu had gesloten, om advertenties aan Japanse bedrijven te verkopen. Voor de Europese reclamebanners zouden bedrijven als L’Oréal, Renault en Nestlé interesse hebben getoond.

Het gaat daarbij om twee of drie campagnes die begin december op de iPhone en iPod touch gaan draaien, maar die niet doorlopen tot volgend jaar. De krant schrijft dat Apple deze week de eerste grote Europese deals bekend gaat maken, maar dat het aanvankelijke enthousiasme niet zo groot is als Apple had gedacht. Dat komt misschien door de controle die Apple over de inhoud van de advertenties wil uitoefenen.

Toch is het niet alleen kommer en kwel wat iAds betreft, want uit een eveneens dit weekend verschenen artikel in The Wall Street Journal heeft iAd juist een stimulerend effect voor mobiel adverteren in het algemeen. Ook andere mobiele advertentie-aanbieders zien hun omzet stijgen. “Apple’s entry into the market is giving them a boost,” zeggen deskundigen. “That’s because iAds has gotten big marketers to pay attention to mobile advertising in the first place.”

Categorie(ën): reclame
Tag(s): , , ,

10 reacties op “Apple klaar om iAds in Europa te lanceren?”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Origineel geplaatst door Shaquille
  Bestaat er geen iAd blocker ofzo.

  Je kunt wel via een speciale mobiele site van Apple blokkeren dat ze je locatie gebruiken geloof ik, maar om iAd te blokkeren moet je downgraden naar iOS 3.x op z’n minst

 • Volgens mij staat er al iets in cydia daarvoor. pfff een os met reclamefuncties ingebouwd echt stom! Pas maar op mac-gebruikers, tzal vast verder gaan dan ios

 • Origineel geplaatst door Lars
  Origineel geplaatst door ShaquilleBestaat er geen iAd blocker ofzo.Je kunt wel via een speciale mobiele site van Apple blokkeren dat ze je locatie gebruiken geloof ik, maar om iAd te blokkeren moet je downgraden naar iOS 3.x op z’n minst

  Daar komen vast wel weer (Cydia) apps voor, waarschijnlijk gewoon een kwestie van tijd ;)

 • Waar komen die boodschappen dan op te staan? Bij opstarten apps of banners?

 • Wat zeurt iedereen hier, als je te beroert bent om ergens voor te betalen, heb je reclame, dus wat maakt het uit.

 • @Nino: omdat niet alleen gratis applicaties het hebben ;)

 • @Patrickje
  Serieus? Dus ondanks dat je 800 euro betaald voor je toestel en nog een geld voor je Apps kun reclame verwachten? BAH!!!

 • @patrickje: Psies.
  Kwam zojuist op het idee om te googlen:
  How to block iAd? Opgelost.

 • @Patrickje De iAds zitten voornamelijk in de gratis apps. Dat is waar ze voornamelijk voor bedoeld zijn. Heb nog geen apps gezien die betaald zijn en iads hebben.

  Vind het een goed teken dat Apple eindelijk uit komt met iAds buiten de UK/US. Wel zo eerlijk voor de developers.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties