Brandstof iPhone-app toont goedkope tankstations in de buurt

De nieuwe iPhone-applicatie Brandstof toont de benzine- en dieselprijzen in de buurt. De app bevat vooral prijzen van prijsvechters, die hun prijzen online publiceren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

brandstof iphoneIn de App Store is de nieuwe Nederlandse applicatie Brandstof verschenen. Deze app toont gebruikers de goedkoopste tankstations in de buurt, op het moment dat je de actuele prijzen wilt weten. De ontwikkelaar volgt daarbij de prijs van onbemande prijsvechters zoals Tango en TinQ en vertrouwt daarbij niet op prijzen die door gebruikers zijn ingevoerd, omdat die wel een paar dagen oud kunnen zijn. Dat betekent overigens ook, dat je de prijzen van grote merken zoals Esso, Shell en Total meestal niet in de app zult aantreffen (Shell’s budgetmerk Shell Express zit er overigens wel in).


Deze merken publiceren hun prijzen niet, zodat je verplicht bent om fysiek bij de pomp langs te gaan om het actuele prijspeil te achterhalen. Bij dergelijke tankstations loont het dus wel de moeite om een app te gebruiken, waarbij automobilisten zelf de gegevens invullen. Zoek je in de app naar een goedkoop tankstation in Amsterdam, dan zijn er bijvoorbeeld maar een stuk of 7 tankstations in ‘Groot-Amsterdam’ waar je terecht kunt, beheerd door ArgosOil, Tango, TinQ en Makro.

brandstof iphoneGelukkig kun je de app eerst 30 dagen proberen voordat je overgaat tot de aanschaf van een abonnement van €2,99 per jaar. Volgens de makers heb je dat jaarabonnement met één tankbeurt wel weer terugverdiend (een alternatief is natuurlijk om altijd voor onbemande tankstations te kiezen, omdat je dan bijna altijd goedkoper uit bent). Via de instellingen van de app geef je aan of je Euro 95, Super 98, Diesel of LPG wil tanken. Vervolgens toont de app op de kaart waar de dichtstbijzijnde budget-tankstations zijn, wat het kost en wat het adres is. Je kunt via een knop aangeven dat je naar het tankstation wilt navigeren. Brandstof is een universele app en dus ook op de iPad te gebruiken. Alternatieven zijn Tanken (€0,79) en TankZe (€0,79).

Voor mensen die het zelf willen uitproberen stelt de ontwikkelaar vier codes ter beschikking voor een gratis jaarabonnement: IPC00001, IPC00002, IPC00003 en IPC00004. Je vult dit in via Instellingen > Abonnement > Al in bezit. Alle codes zijn eenmalig te gebruiken, dus op=op. Voor alle duidelijkheid: dit zijn geen promocodes, maar eigen codes van de ontwikkelaar die je in de app zelf moet invoeren, niet in iTunes.

Downloaden: Brandstof (gratis) (minimaal iOS 3.2)

Reacties: 83 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.