My Taptu voor iPhone probeert nieuws overzichtelijker te maken

My Taptu is een iPhone-applicatie die je nieuwsstromen overzichtelijker maakt, zodat je minder overspoeld wordt door nieuws.

streamstore taptuTaptu heeft een iPhone-app ontwikkeld waarmee je meer greep krijgt op het nieuws dat voor jou van belang is. My Taptu is een sociale nieuwsaggregator, met als achterliggend idee dat je beter kunt filteren en pas de diepte ingaat als dat voor jou relevant is. Heb je je geabonneerd op een aantal rss-feeds, dan kun je normaalgesproken snel overvoerd raken door allerlei informatie, waarvan slechts een deel interessant is. Bij Taptu kun je met een oogopslag zien wat er speelt en naar wens dieper erin duiken. Een dergelijke app lijkt meer geschikt voor de iPad, maar Taptu heeft ervoor gekozen eerst op iPhone en Android te lanceren. Je kunt er niet alleen rss-feeds mee lezen, maar ook zien wat er op Facebook, Twitter en LinkedIn speelt.


Vanuit de app kun je gevonden artikelen ook weer met vrienden delen. Het uitgangspunt zijn de visuele streams, waarbij je aan de hand van onderwerpen en plaatjes kunt besluiten of je dieper wilt gaan. Er is een StreamStore die je suggesties aanreikt, al zijn die wel bij elkaar gezocht door het redactieteam van Taptu en daarom niet speciaal op Nederland gericht.

my taptuJe kunt je interesses nader toespitsen door bijvoorbeeld financieel, politiek nieuws of nieuws over de gezondheidszorg te volgen. Zit er een site tussen die niet voor mobiel gebruik geoptimaliseerd is, dan zorgt Taptu voor de conversie.

Je bladert door de updates in een verticale lijst, waarbij je onbeperkt naar beneden kunt bladeren om steeds oudere berichten te zien. Bij elk artikel is een korte samenvatting te zien en een mogelijkheid om verder te bladeren naar het originele artikel. Ook zijn er linkjes om een interessant artikel op Twitter of Facebook te publiceren of via e-mail naar vrienden te sturen.

Downloaden: My Taptu (gratis)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.