Populaire BlackBerry-app UberTwitter nu ook op de iPhone

UberTwitter is een populaire Twitter-applicatie op de Blackberry. Vanaf nu is deze applicatie ook op de iPhone te vinden. Maar het design doet nog erg aan BlackBerry denken.

ubertwitterEr is sinds vandaag één reden minder om een BlackBerry te willen kopen. De populaire Twitter-applicatie UberTwitter is vanaf nu ook op de iPhone te krijgen. Op het BlackBerry-platform is de app volgens de makers al meer dan 9 miljoen keer gedownload en er worden dagelijks 10 miljoen tweets verstuurd vanuit de app, dus dat belooft wat. Momenteel is alleen een bètaversie verkrijgbaar, die in december vervangen zal worden door versie 1.0.


UberTwitter biedt de bekende functies, zoals het lezen en schrijven van tweets, retweeten, sturen van direct messages en het verkorten van links. Een nuttige extra functie is UberView, waarbij je in landschapsweergave niet alleen het Twitter-bericht ziet, maar ook eventuele extra’s zoals een foto, video of complete webpagina.

ubertwitter

Nu zijn er al diverse Twitter-applicaties voor de iPhone beschikbaar, waaronder de officiële Twitter-applicatie en uitgebreide alternatieven zoals HootSuite en TweetDeck. Waarom zou je UberTwitter nog nodig hebben? De app is gelukkig gratis en zal mensen die van BlackBerry naar iPhone zijn overgestapt zeker aanspreken. iPhone-gebruikers zullen moeten wennen aan het design, dat meer aan de BlackBerry dan aan Apple doet denken. Twee andere problemen die me opvielen bij het gebruik van de app (zie de afbeelding hierboven): de avatars van gebruikers zijn verwisseld en het laden van afbeeldingen werkt niet zoals ik had verwacht. Je krijgt wel linkjes naar afbeeldingen te zien, maar de afbeeldingen zelf verschijnen pas als je op de linkjes klikt.

Downloaden: UberTwitter (gratis)

Reacties: 32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.