TaskForce: minimale iPhone-takenlijst van Nederlandse bodem

Wat takenlijstjes betreft zijn er mensen die het liefst zoveel mogelijke opties en instellingen hebben en mensen die genoeg hebben aan een simpel afstreeplijstje. Eigenlijk niet meer dan een vervanger voor een papieren lijstje, waarbij je gewoon taken kunt invullen zonder een uitgebreide administratie van projecten, tags en deadlines bij te houden. De nieuwe app […]

taskforceWat takenlijstjes betreft zijn er mensen die het liefst zoveel mogelijke opties en instellingen hebben en mensen die genoeg hebben aan een simpel afstreeplijstje. Eigenlijk niet meer dan een vervanger voor een papieren lijstje, waarbij je gewoon taken kunt invullen zonder een uitgebreide administratie van projecten, tags en deadlines bij te houden. De nieuwe app TaskForce, gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaars van Toopia, probeert het zo simpel mogelijk te houden.


TaskForce iphoneJe kunt lijsten met taken aanmaken en ze afvinken als je een bepaalde taak hebt afgerond. Dergelijke apps zijn er wel meer in de App Store, dus TaskForce zal het vooral van het simpele en mooie design moeten hebben, dat is aangepast voor het Retina Display van de nieuwste iOS-apparaten. Als je klaar bent met een bepaalde taak maak je een swipe-beweging van links naar rechts om de taak door te strepen of een swipe-beweging van rechts naar links om de taak te verwijderen uit de lijst. Met het plusje rechtsboven in het scherm voeg je een nieuwe taak toe en met de Edit-knop kun je ze vervolgens bewerken. Instellingen zijn er niet en er zijn ook geen mogelijkheden om taken uit je bestaand takenlijstje te importeren of te synchroniseren met een externe dienst.

Nu denk je misschien: zo’n simpele takenlijst, daar zal wel veel over geklaagd worden omdat er teveel functies ontbreken. Maar dat blijkt gek genoeg niet het geval: in de Amerikaanse App Store heeft TaskForce na twaalf reviews uitsluitend 5 sterrenwaarderingen gekregen. En in de Nederlandse App Store kiezen acht van de tien reviewers ook voor 5 sterren.

Downloaden: TaskForce (€0,79)

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.