Google Latitude voor iPhone in Nederlandse App Store

Google Latitude is als iPhone-applicatie nu in de Nederlandse en Belgische App Store te vinden. Google Latitude stelt je in staat je locatie te delen.

google latitude iconDe iPhone-applicatie Google Latitude is nu wereldwijd in de App Store te vinden, waaronder de Nederlandse en Belgische App Store. Met Google Latitude kun je gemakkelijk je locatie aan vrienden doorgeven. Je kunt zo contact houden wanneer je samen op vakantie gaat of kijken of je partner, kinderen of vrienden na een afspraak weer veilig thuisgekomen zijn. Dankzij privacy-instellingen deel je alleen je locatie wanneer jij dat wil en met de mensen die jij hebt uitgekozen. Latitude werkt ook op de achtergrond, ook als je de applicatie hebt gesloten of wanneer de iPhone in slaapstand staat.


Afgelopen week verscheen Google Latitude al even in de Japanse App Store, maar werd vrijwel meteen weer teruggetrokken. Nu heeft Google de app officiëel gelanceerd, na een kleine aanpassing: bij de momenteel verkrijgbare versie 2.0.0.346 staat als enige vernieuwing ‘Bijw. op achtergr.’ wat erop wijst dat het bijwerken van je locatie als achtergrondproces blijkbaar nog niet helemaal goed werkte.

Belangrijk om te weten: de app werkt niet op de eerste generatie iPhone en iPhone 3G. Ook de iPod touch wordt pas vanaf de derde generatie ondersteund. Eigenlijk is dat logisch, want alleen vanaf de iPhone 3GS wordt het gebruik van achtergrondprocessen officieel ondersteund in iOS 4 en hoger. Je kunt Google Latitude op die oudere toestellen alsnog gebruiken, door in je mobiele browser naar google.com/latitude te gaan, maar dan zul je wel steeds de browser moeten openen om je locatie te laten bijwerken.

Google Latitude heeft een andere insteek dan locatiediensten zoals Foursquare en Gowalla, waarbij je moet inchecken. Bij deze incheckdiensten meld je je alleen bij specifieke plaatsen aan (zoals café’s) waardoor mensen alleen op specifieke momenten weten waar je bent. Bij Google Latitude hoef je niet in te checken, maar geeft de dienst continu je actuele locatie door aan een server, ook als het geen café, restaurant of andere nuttige plaats is.

Downloaden: Google Latitude (gratis)
Tipgever: Patjem

google-latitude-iphone

Reacties: 45 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.