iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Weekmenu-app: elke week vijf nieuwe recepten

Weekmenu is een nieuwe Nederlandse app, waarmee je elke week een vijfdaags menu voorgeschoteld krijgt met recepten die zijn samengesteld door een professionele kok.

WeekmenuJe kent het vast wel. Je komt thuis na een lange dag hard werken en je moet nog eten. Maar wat moet je maken? En belangrijker nog, heb ik daarvoor alles in huis? Daar probeert de nieuwe iPhone-app ‘Weekmenu’ een antwoord op te geven. Zoals de naam al doet vermoeden, biedt de app een menu voor elke week. Elke vrijdag om 17.00 uur vind je in de app een weekmenu met vijf gevarieerde en makkelijke recepten voor de komende week die zijn samengesteld door een professionele kok. Met de benodigde ingrediënten kun je ook meteen je boodschappenlijstje samenstellen of deze e-mailen naar iemand anders. Zo weet je op vrijdag al wat je de komende week nodig hebt.


Het is mogelijk om favoriete recepten in de applicatie te bewaren, maar als je geen zin hebt in een bepaald recept krijg je met de ‘pull to refresh’-functie andere suggesties voorgeschoteld. Ook kun je recepten met vrienden of familie delen via Facebook en Twitter of via e-mail. Als je in gezinsverband met meerdere personen eet kun je het aantal personen bepalen, waarop het recept dan vervolgens wordt aangepast. Door middel van kleurcodes wordt aangegeven of recepten vlees, vis of gevogelte bevatten of geschikt zijn voor vegetariërs. Je kunt in de app ook meteen zien wat voor soort gerecht het is, bijvoorbeeld Hollands of Oosters, hoeveel kilocalorieën (kcal) het bevat en wat de bereidingstijd is.

Het idee achter de app is overigens niet nieuw. Weekmenu bestaat al als onderdeel in de Libelle en Margriet en daarnaast is er de website www.weekmenu.nl, waarop je dezelfde recepten terug kunt vinden. Naast het weekmenu bevat de applicatie ook een een culinaire ‘Tip van de Week’ en een receptenvinder, waarmee je zelf recepten kunt zoeken. Ook verschijnen er zo nu en dan kortingsbonnen. De app is vorige week al in de App Store verschenen, maar nu ook geschikt gemaakt voor iOS 3.1.3.

Downloaden: Weekmenu (gratis)

Via: Persbericht Sanoma Digital

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.