CityFilm toont videoclips van steden op je iPhone

CityFilm is een app waarmee je filmpjes van steden in diverse steden te zien krijgt. Deze wijzen je de weg naar leuke bars, restaurants en hotels.

cityfilm iphoneHet Nederlandse bedrijf CityFilm heeft een iPhone-applicatie gemaakt met videoclips van steden. Je bent een weekend in een onbekende stad en wilt het maximale uit je bezoek halen. De app toont de coolste restaurants, hotels en musea. Via de app bekijk je een aantal clips van locaties bij jou in de buurt. De videoclips geven in 20 seconden een korte indruk of in 60 seconden een wat uitgebreidere reportage van de hele stad. Deze filmpjes zijn online en offline te bekijken.


De City Video Guide is gratis uit de App Store te downloaden en toont de locaties in de volgende categorieën: Restaurants, Bars and Nightlife, Hotels, Shops, Culture and Activities. De app bevat ook informatie over Nederlandse steden, met steeds contactinformatie en een kaart van de locatie. In vier jaar tijd zijn 18 steden in beeld gebracht door CityFilm, in samenwerking met lokale gemeenten, citymarketingbureau’s en adverteerders. Na Nederland zijn de rest van Europa, het Midden-Oosten, en Afrika aan de beurt met steden als Dubai, Abu Dhabi en Kaapstad. CityFilm werkte samen met DAAR.NL om deze applicatie te ontwikkelen. Ook zijn er al plannen voor versie 2.0 met augmented reality-navigatie, HD-ondersteuning voor de iPad en integratie met social media.

In de App Store zijn veel meer gidsen te vinden waarmee je leuke uitgaansgelegenheden kunt vinden, zoals Barfly (€0,79). Die bevat echter geen filmpjes.

Downloaden: CityFilm (gratis)

cityfilm

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.