Flogs iPhone-applicatie combineert evenementen met sociale game

Flogs Live is een nieuwe evenementendienst waarmee je kunt inchecken op evenementen. Ook kun je punten, badges en trophies verdienen en uitgroeien tot de grootste fan.

flogs iphoneFlogs lanceert vandaag een nieuwe digitale evenementen-app: Flogs Live. Daarmee kun je inchecken bij evenementen, foto’s uploaden en vrienden uitnodigen. Als je niet bij een evenement aanwezig kunt zijn volg je het evenement op afstand, zodat je niets hoeft te missen. Met de vandaag gelanceerde iPhone-applicatie spaar je punten door in te checken op een evenement, foto’s te uploaden, commentaar achter te laten, vrienden uit te nodigen en events te volgen. De app bevat ook een sociale game: door in te checken kun je de grootste fan worden van je favoriete club, artiest of interessegebied.


Als je ervaringen deelt verdien je daarmee Badges en Trophies. Wat je bereikt hebt, deel je met vrienden op Twitter of Facebook. Gebruik je bijvoorbeeld een heel voetbalseizoen de app en ga je naar alle wedstrijden van je favoriete club, dan maak je grote kans om de ‘Biggest Fan’ te worden en prijzen te winnen.

[flickr]set:72157625526105521[/flickr]

Is Flogs Live de zoveelste incheckdienst? Dat is niet de insteek die ze er zelf mee willen hebben: het gaat om het beleven van een evenement met je vrienden. De sociale game voegt een competitie-element toe en anders dan bij Foursquare en Gowalla staan niet de locaties, maar de evenementen centraal. Er is daarom meer overeenkomst met het Nederlandse Feest.je (dat oorspronkelijk ook als locatiedienst en niet als evenementendienst werd neergezet) dan met de Amerikaanse tegenhangers.

Dashboard-Flogs-LiveFlogs is van huis uit een synchronisatiedienst om events in een digitale agenda te beheren. Wijzigingen in de agenda worden daarbij automatisch doorgevoerd. Je kunt bij Flogs ook zelf evenementen aanmaken en ze delen met vrienden of op sociale netwerken (Facebook/Twitter). Het is niet de bedoeling om met Flogs Live een eigen sociaal netwerk op te richten, aldus Toon Timmermans, CEO van Flogs. Toch zul je bij het opstarten van de app eerst een account bij Flogs moeten aanmaken. Dit kun je vervolgens koppelen aan je Twitter- en Facebook-accounts. Vanuit de app kun je vrienden uitnodigen uit je Twitter- en Facebook-netwerk of je kunt ze rechtstreeks per mail benaderen.

Downloaden: Flogs Live (gratis)

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.