Path iPhone-app introduceert video’s van 10 seconden

Path heeft een nieuwe optie toegevoegd: video's van 10 seconden. Ook kun je nu vrienden uit Facebook en je adresboek importeren en krijg je betere notificaties.

path iphoneDe sociale netwerkdienst Path heeft een nieuwe optie toegevoegd: het uploaden van video’s via de iPhone-app. Path heeft er een sport van gemaakt om daarbij beperkingen op te leggen, zonder dat de gebruikers gaan morren. Bij Path mag je maar 50 vrienden toevoegen aan je sociale netwerk. Uploaden van foto’s is aan beperkingen gebonden en bij het uploaden van video’s is dat opnieuw het geval: je mag alleen clips van 10 seconden insturen. Je kunt nu dus leuke momenten delen met 50 naaste vrienden en familieleden. “At Path, we are obsessed with the moment. We want to give you the best ways to capture and share the moments of your life with close friends and family wherever you are,” zegt medeoprichter Dave Morin erover.


De optie om video’s te uploaden is vergelijkbaar met die van de standaard camera-app op de iPhone, zodat je makkelijk kunt schakelen tussen het maken van foto’s en video’s. Helemaal uniek is de keuze voor korte video’s niet: eerder was er al 12seconds, een dienst waarbij je video’s van 12 seconden met anderen kon delen. Maar dat bleek geen succes, want 12seconds sloot eerder dit jaar z’n deuren. Gaat Path wel een succes worden? Door het grote aantal bekende internetondernemers dat eraan verbonden is krijgt de dienst voldoende aandacht in de media. Maar de gebruikers moeten het wel omarmen en dat lijkt nog niet echt te gebeuren.

Path 1.2 heeft als nieuwe functies verder nog: het taggen van video’s met mensen/plaatsen/dingen en importeren van vrienden uit Facebook en je adresboek. Ook kun je vanaf nu zien welke mensen in hun drie laatste foto’s/video’s getagd zijn. De notificaties zijn verbeterd, waarbij je een waarschuwing krijgt als een vriend nieuwe foto’s/video’s toevoegt.

Downloaden: Path (gratis)
Zie ook: Path-blog

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Path 1.2: Hello Video Moments from Path on Vimeo.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.