Apple wil antenne van volgende iPhone achter Apple-logo plaatsen

Apple-logo op iPhone 4Uit een recente patentaanvraag die door Patently Apple is ontdekt, blijkt dat Apple van plan is om de antenne voor mobiele dataverbindingen (3G) te gaan verwerken in het Apple-logo, zoals nu ook het geval is bij de Wi-Fi-antenne van de iPad. Sinds 2009 beschikt ook de Apple’s desktopcomputer, de iMac, over een Wi-Fi-antenne die achter het Apple-logo is geplaatst. Dit lijkt een belangrijke stap om de problemen die met de iPhone 4 speelden in de toekomst te voorkomen. Maar volgens de beschrijving heeft het patent niet alleen betrekking op de iPhone 4 maar ook op zogenaamde ‘telephonic’ MacBooks, die over een ingebouwde 3G-antenne beschikken. Deze zijn momenteel nog niet op de markt.

Door de antenne achter het Apple-logo te plaatsen zou volgens Patently Apple een sterker signaal mogelijk moeten worden. Bovendien kan het signaal niet beïnvloed worden door metalen voorwerpen of verstoord worden door de geleidende werking van de behuizing. Dit was de belangrijkste oorzaak voor de problemen met de iPhone 4. De laatste versie van de iPhone heeft namelijk de antenne(s) voor 3G ingebouwd in de metalen rand rondom het toestel. Lichaamscontact met deze rand resulteerde in signaalverlies en in de meest extreme gevallen tot het compleet wegvallen van het signaal.

De uitvinding die in dit patent beschreven wordt lijkt dit probleem voor toekomstige iPhones te gaan verhelpen. Opvallend is bovendien dat Apple al aan een oplossing werkte toen ‘antennagate’ speelde, zoals de situatie die uitgebreid de aandacht kreeg in alle internationale media wordt genoemd. Als gebaar van goede wil bood Apple destijds alle iPhone 4-klanten een gratis hoesje aan, een actie die een slordige 175 miljoen dollar kostte. Al is dat waarschijnlijk veel minder dan het terugroepen en omruilen van alle toestellen.

Naast de iPhone en de MacBook beschrijft het patent ook de mogelijkheid dat kleinere ultraportable apparaten, zoals polshorloges, hangers, oordopjes en andere draagbare apparaten van de zogenaamde logo-antenne voorzien zullen worden.

Met dank aan alle tipgevers

55 reacties op “Apple wil antenne van volgende iPhone achter Apple-logo plaatsen”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Laten we het hopen dat ze de antenne bij de volgende iPhone gaan aanpassen. Geen zin om weer een hoesje/bumper te gaan gebruiken.

 • Dit lijkt me meer om een NFC antenne te gaan, mooi plekkie

 • @Pelle Neksor: idd, dat leek mij ook al zo. Zou wel vet zijn NFC, en dat Apple er meteen voor zorgt dat we onze creditcard/pinpas kunnen vervangen door de iPhone.

 • Ik snap het nog steeds niet. ik vind nu mijn antenne prachtig verwerkt en ik heb gewoon goede ontvangst.

 • Origineel geplaatst door ThomasIk snap het nog steeds niet. ik vind nu mijn antenne prachtig verwerkt en ik heb gewoon goede ontvangst.

  Nee, er was ook geen probleem, maar fijn dat ze het nu opgelost hebben î„…

 • Er is toch nog een verschil tussen een 3G antenne en de antenne voor te bellen? Dan is antennagate toch nog niet volledig opgelost?

 • ik denk dat die kans best wel groot is !
  De iPad heeft ook zijn Wifi module al achter het appeltje zitten…..
  lijkt me wel vet ! :P

 • Origineel geplaatst door Guillaume
  Er is toch nog een verschil tussen een 3G antenne en de antenne voor te bellen? Dan is antennagate toch nog niet volledig opgelost?

  Als ze LTE erin proppen is het opgelost. Dit vervangt namelijk GSM/EDGE en UMTS/HSDPA. Het is mij niet bekend of op het LTE protocol ook 3G te ontvangen is, maar daar ga ik wel vanuit.

 • Ik heb echt helemaal geen last van ontvangst bij iPhone 4. Zelfs veel beter dan mij iPhone 3.

 • Origineel geplaatst door Frank van Manen
  Origineel geplaatst door GuillaumeEr is toch nog een verschil tussen een 3G antenne en de antenne voor te bellen? Dan is antennagate toch nog niet volledig opgelost?Als ze LTE erin proppen is het opgelost. Dit vervangt namelijk GSM/EDGE en UMTS/HSDPA. Het is mij niet bekend of op het LTE protocol ook 3G te ontvangen is, maar daar ga ik wel vanuit.

  LTE is niet backwards compatible met 3G, dat betekend dat als je toestel enkel en alleen met LTE voorzien is, dat je het kan schudden om op een 3G netwerk te geraken terwijl dat betekend dat 3G wel op een LTE netwerk toegang kan krijgen. Ook wordt LTE wel eens 4G genoemd, een beetje onterecht omwille van de compatibiliteit.
  Als er zijn die denken dat ik me hierin vergis hoor ik dat graag aangezien dit hetgeen is dat ik nu toevallig wist.

 • Origineel geplaatst door Runaque
  Origineel geplaatst door Frank van ManenOrigineel geplaatst door GuillaumeEr is toch nog een verschil tussen een 3G antenne en de antenne voor te bellen? Dan is antennagate toch nog niet volledig opgelost?Als ze LTE erin proppen is het opgelost. Dit vervangt namelijk GSM/EDGE en UMTS/HSDPA. Het is mij niet bekend of op het LTE protocol ook 3G te ontvangen is, maar daar ga ik wel vanuit.LTE is niet backwards compatible met 3G, dat betekend dat als je toestel enkel en alleen met LTE voorzien is, dat je het kan schudden om op een 3G netwerk te geraken terwijl dat betekend dat 3G wel op een LTE netwerk toegang kan krijgen. Ook wordt LTE wel eens 4G genoemd, een beetje onterecht omwille van de compatibiliteit. Als er zijn die denken dat ik me hierin vergis hoor ik dat graag aangezien dit hetgeen is dat ik nu toevallig wist.

  Ik ruik hier voordelen en nadelen.. Allereerst zijn we van dat pauper 3G af, maar daar tegenover staat dat we voorlopig nog niets anders hebben. Tele2 dan wel in Amsterdam en KPN gaat er in 2011 mee beginnen. Van T-Mobile hoor ik overigens maar weinig, hoewel ze wel mee in hebben gestemd om LTE te gaan leveren.

 • Bron 9to5mac?

 • Lieve mensen, wie gebruikt er nu alleen een kale iPhone zonder hoesje? Dat ding flikkert een keer uit je handen en dan sta je zuur te kijken. Dus een (siliconen) hoesje eromheen is wel het minste wat een normale gebruiker doet. Tenzij je zo sneu bent dat je het ding alleen maar koopt om er mee te pronken natuurlijk. Kortom: het ontvangstprobleem is helemaal geen probleem. Veel beter ontvangst dan de vorige versies. Wat mij betreft was Antennagate een hetze tegen Apple door de industrie die er belang bij heeft om Apple schade te berokkenen!!

 • Origineel geplaatst door Guillaume
  Er is toch nog een verschil tussen een 3G antenne en de antenne voor te bellen? Dan is antennagate toch nog niet volledig opgelost?

  Een 3G antenne en GSM-antenne zijn hetzelfde. 3G is een techniek van datacommunicatie die over de GSM-frequenties gaat. De 3G-antenne op de iphone4 is dezelfde als de GSM-antenne. De wifi&GPS&bluetooth antenne is die aan de volumeknoppen.

 • Bellen gaat bij mij via de phone.app
  Fijne kerst allemaal!!

 • Misschien wordt de volgende iPhone van aluminium. :)

 • met mijn iphone 4 zie ik 1 sleepje minder dan mijn iphone 3gs op alle netwerken maar ik vindt het iphone 4 wel mooi , ik hoop dat apple het iphone 5 goed testen voor wij krijk het toestel als wij moet wachten 1 maand lange dan dat is beter voor onz

 • Kijkend naar de tekeningen denk ik dat dit patent bedoeld is voor macbooks.. Die hebben een aluminium behuizing..

  Ik dacht overigens dat bij de ipad de wifi antenne achter het logo zat en de 3g antenne achter een plastic stuk… Correct me if I’m wrong.

  Iphone 4 had een prima ontwerp alleen er had gewoon een coating over de antenne’s gemoeten..

 • heb totaal geen problemen met mijn iphone4 even goede ontvangst als met de 3g en 3gs
  maar mijn komt dan ook wel uit week 38 misschien dat ze het daarbij al hebben opgelost

 • Ik heb echt geen enkel probleem gehad met signaal verlies op mijn iPhone 4, ik vind het probleem heel hard overroepen

 • @JSM: De bron is genoemd in het artikel, namelijk Patently Apple.

 • Een patent op vorm en plek van een antenne? Is dat om te voorkomen dat LG een antenne in de vorm van die letters gaat maken of is er daadwerkelijk sprake van een technologische vinding?

 • Origineel geplaatst door Roland Mol: Lieve mensen, wie gebruikt er nu alleen een kale iPhone zonder hoesje? Dat ding flikkert een keer uit je handen en dan sta je zuur te kijken. Dus een (siliconen) hoesje eromheen is wel het minste wat een normale gebruiker doet. Tenzij je zo sneu bent dat je het ding alleen maar koopt om er mee te pronken natuurlijk. Kortom: het ontvangstprobleem is helemaal geen probleem. Veel beter ontvangst dan de vorige versies. Wat mij betreft was Antennagate een hetze tegen Apple door de industrie die er belang bij heeft om Apple schade te berokkenen!!

  Dat jij niet met je spullen om kan gaan wil nog niet zeggen dat we allemaal onhandig zijn. Een hoesje is gewoon ronduit lelijk imho. Alsof je je auto in gaat pakken. Of je bankstel met plastic folie.

 • Mmm en dan valt die niet weg denk je hou je phone es vast zoals je belt wedden dat er een vinger over dat logo hebt

 • Ik denk dat dit niet op de iPhone slaat maar op de MacBooks. Het Apple logo in een iPhone is niet van plastic maar gewoon een plaatje; en ten tweede is het veel te klein.

  Voor MacBooks zou het kunnen omdat het Apple logo van plastic is; en het is veel groter zodat daar de antenne makkelijk te plaatsen is. Wat ik me wel afvraag is of de scherm dikte daar niet onder leid.

 • Origineel geplaatst door AlexDat jij niet met je spullen om kan gaan wil nog niet zeggen dat we allemaal onhandig zijn. Een hoesje is gewoon ronduit lelijk imho. Alsof je je auto in gaat pakken. Of je bankstel met plastic folie.

  Agree, het is een gebruiksvoorwerp.. Koop je een mooie telefoon doe je er een hoedje om, waarom? Om over 2 jaar 50 euro meer te vangen? Das mij dat hoesje niet waard!

 • Krijg je zo een google nexus verhaal.. Hand er voor geen bereik..

 • Origineel geplaatst door Dagaloni
  Ik denk dat dit niet op de iPhone slaat maar op de MacBooks. Het Apple logo in een iPhone is niet van plastic maar gewoon een plaatje; en ten tweede is het veel te klein.Voor MacBooks zou het kunnen omdat het Apple logo van plastic is; en het is veel groter zodat daar de antenne makkelijk te plaatsen is. Wat ik me wel afvraag is of de scherm dikte daar niet onder leid.

  Omdat iets nu op een bepaalde manier uit ziet, hoeft nog niet te zeggen dat dat ook bij de volgende versie zo is..

 • Origineel geplaatst door Roland Mol
  Lieve mensen, wie gebruikt er nu alleen een kale iPhone zonder hoesje? Dat ding flikkert een keer uit je handen en dan sta je zuur te kijken. Dus een (siliconen) hoesje eromheen is wel het minste wat een normale gebruiker doet. Tenzij je zo sneu bent dat je het ding alleen maar koopt om er mee te pronken natuurlijk. Kortom: het ontvangstprobleem is helemaal geen probleem. Veel beter ontvangst dan de vorige versies. Wat mij betreft was Antennagate een hetze tegen Apple door de industrie die er belang bij heeft om Apple schade te berokkenen!!

  Dus als je er geen hoesje omheen hebt dan ben je sneu…, ik vindt jou een beetje sneu..
  Ik koop mede een telefoon omdat ik hem mooi vindt, ik hoef er dan geen toeters en bellen aan..

 • Wakker het weer aan joh, ik heb nergens problemen mee, gebruik hem altijd zonder enig hoesje/cover/laagje erover/omheen.

  Heb hem alleen in een stoffe case zitten als ik er niet mee bel en hij in mn jaszak zit.
  Vind de rand supermooi om de iPhone4 en hoop dat ze dit zullen blijven doen, of het nou wel of geen antenne is.

 • @Roland Mol: Ik gebruik mijn iPhone opzich kaal ik heb er stikkers overheen van bodyguards en idd antenna gate?? Wat wil dat zeggen?
  Even serieus… Als je de iphone4 normaal beet pakt maakt niet uit met links of rechts gebeurd het niet maarrrr als je je iPhone in je linker hand pakt en je knijpt letterlij je iPhone fijn (zoals de antennagate altijd gedemonstreerd werd) tja vind je het dan heel gek?

 • Origineel geplaatst door Roland Mol: Lieve mensen, wie gebruikt er nu alleen een kale iPhone zonder hoesje? Dat ding flikkert een keer uit je handen en dan sta je zuur te kijken. Dus een (siliconen) hoesje eromheen is wel het minste wat een normale gebruiker doet. Tenzij je zo sneu bent dat je het ding alleen maar koopt om er mee te pronken natuurlijk. Kortom: het ontvangstprobleem is helemaal geen probleem. Veel beter ontvangst dan de vorige versies. Wat mij betreft was Antennagate een hetze tegen Apple door de industrie die er belang bij heeft om Apple schade te berokkenen!!

  wat is dit nou weer voor een reactie? het is geen probleem omdat een ‘normale’ gebruiker er toch een hoedje omheen doet. nou dan ben ik een abnormale gebruiker, en ik koop Iets omdat ik het mooi van zichzelf vind (en fijn ofcours) en niet met he

 • @Roland Mol: Tjongejonge, wat een hoop onzin in 1 reactie? Bestaat daar geen prijs voor?

 • Persoonlijk vind ik een iPhone (welke versie dan ook) zonder hoesje of bumper veel mooier. Tot nu toe heb ik al mijn iPhones zonder extra bescherming gebruikt en altijd gewoon in mijn broekzak gestoken. Ik heb nooit last gehad van krassen en mijn iPhone ook nooit laten vallen.

  Het antenneprobleem is bij mij echter zeer reëel. Als ik ‘m links vasthoud (gewoon, zonder knijpen) is mijn signaal binnen 1 minuut helemaal weg. Dus diegenen die beweren dat het probleem een hetze is: was het maar waar. Toch heb ik de hoesjes die ik aanvankelijk gebruikte en het probleem oplosten, afgedankt. Zodra her signaal verdwijnt, houd ik de iPhone maar even anders vast. Het is wat mij betreft gewoon een ontwerpfout en ik heb de pech er last van te hebben. Voor het overige is het een superapparaat. Dat Apple zoekt naar alternatieven voor de antenneplaatsing vind ik niet meer dan logisch.

 • Origineel geplaatst door Roland Mol
  Lieve mensen, wie gebruikt er nu alleen een kale iPhone zonder hoesje? Dat ding flikkert een keer uit je handen en dan sta je zuur te kijken. Dus een (siliconen) hoesje eromheen is wel het minste wat een normale gebruiker doet. Tenzij je zo sneu bent dat je het ding alleen maar koopt om er mee te pronken natuurlijk.

  (Hier heeft hij wel gelijk in ik heb ook geen problemen maar dat kan zijn dat ik misschien een nieuwe model heb)Kortom: het ontvangstprobleem is helemaal geen probleem. Veel beter ontvangst dan de vorige versies. Wat mij betreft was Antennagate een hetze tegen Apple door de industrie die er belang bij heeft om Apple schade te berokkenen!!

 • @Roland Mol: Ik heb geen hoesje nodig, ben zuinig genoeg op m’n spullen.

 • Vroeg mezelf al een tijdje af wanneer er Macbooks met simkaart sleuven en 3g antenne’s kwamen. Zeg dag tegen die usb dingen van kpn etc!

 • Hier ook geen enkel probleem met antenne problemen.Mijn iPhone 4 is veel beter dan mijn 3gs was.
  Heel goed geluid en nooit enige ontvangst problemen.week 38 hier dus misschien beter?

 • @Eric: Je hebt geen hoesje of bumper nodig… ik heb een iphone 4, gewoon zonder case en hij werkt gewoon goed, ja tuurlijk als ik mijn vinger houd op de lijn dan gaat mijn signaal weg.. maar ik hou gewoon geen hand/vinger daarzo en er is niks aan de hand…

  heel dit gedoe is overdreven

 • @Roland Mol: Ben je helemaal gek geworden, een normale gebruiker koopt GEEN hoesje, ontzettend lelijk zijn die dingen…. en als hij valt met hoesje reken maar dat je alsnog schade hebt

  IQ van 60?

 • @Tarik

  Prima dat het niet eens bent de reactie van iemand anders, maar vind je het nodig om meteen zo’n beledigende opmerking te maken?

  Persoonlijk vind ik de IPhone véél mooier zonder hoesje, maar om hem zo lang mogelijk mooi te houden gebruik ik toch regelmatig een case…. Ongeluk zit immers in een klein hoekje…

 • Als je de Iphone gebruikt raak je het apple logo ook wel is aan dis dan heb je ook kans op verlies?? Maar wel beter als aan de zijkant maar is de bovenkant geen optie? En de simkaart dan aan de zijkant ofzo

 • Ik heb net een iphone 4 en helemaal geen last van Antennegate…..

 • Hoesjes? Laat me niet lachen zeg. Een telefoon is een gebruiksvoorwerp en ja daar kome uiteindelijk krassen op. Jij met je hoesje bent de hele dag bezig je iPhone te beschermen. Wat voor leven heb je dan?

  Mijn iPhone mag gezien worden. Met krassen (door gebruik, niet door nalatigheid) en proud of it! :)

 • Ik had ook geen hoesje om mijn 3gs, nu wel en het is lelijker. De reden dat ik een hoesje gekocht heb is doordat er zoveel krasjes op komen te zitten de iphone er ook niet mooier uit komt te zien. Met hardlopen blijft ie net even beter zitten. Volgens mij is er geen telefoon als de iphone waar zoveel aandacht besteed wordt aan het wel of niet hebben van een hoesje, maar ik kan het verkeerd hebben.

 • Origineel geplaatst door Frank van ManenOrigineel geplaatst door DagaloniIk denk dat dit niet op de iPhone slaat maar op de MacBooks. Het Apple logo in een iPhone is niet van plastic maar gewoon een plaatje; en ten tweede is het veel te klein.Voor MacBooks zou het kunnen omdat het Apple logo van plastic is; en het is veel groter zodat daar de antenne makkelijk te plaatsen is. Wat ik me wel afvraag is of de scherm dikte daar niet onder leid.Omdat iets nu op een bepaalde manier uit ziet, hoeft nog niet te zeggen dat dat ook bij de volgende versie zo is..

  Dus jij denkt dat het Apple logo ineens veel groter en speciaal van plastic wordt op een iPhone?

 • Iedereen mag het invullen, doch ik was erg blij met de aktie waarbij ik de Incase gratis mocht ontvangen. Al enkele keren mij iPhone laten vallen en hij is nog steeds heel. Mijn vorige (een Nokia) na val meteen mogen vervangen. Hier was niet eens een case voor waarbij ik het toestel gewoon kon blijven gebruiken. Met de Incase vind ik het toestel zelfs beter in de hand liggen dan zonder case.

 • het wordt wel zo uitgelegd alsof het echt door dat appeltje komt, beetje raar… bedoel maar: slecht ontvangst steek je telefoon in een appel :S

 • (Red.) Eenmalige waarschuwing: het lijkt voor sommige bezoekers erg lastig om hun argument over te brengen zonder beledigingen aan het adres van andere gebruikers. Ik heb het hier specifiek over Roland Mol, Eddy1965online, Daejji, Tarik en Iken. Als je het oneens bent met iemand, dan is dat prima. Het ontslaat je echter niet van de verplichting respectvol te reageren of de mening/handelswijze van een ander in zijn/haar waarde te laten.

 • Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
  (Red.) Eenmalige waarschuwing: het lijkt voor sommige bezoekers erg lastig om hun argument over te brengen zonder beledigingen aan het adres van andere gebruikers. Ik heb het hier specifiek over Roland Mol, Eddy1965online, Daejji, Tarik en Iken. Als je het oneens bent met iemand, dan is dat prima. Het ontslaat je echter niet van de verplichting respectvol te reageren of de mening/handelswijze van een ander in zijn/haar waarde te laten.

  Excuses..

 • WAT EEN STOM IDEE!
  70% van de tijd dat ik mn iDevice vasthoud, raak ik dat logotje aan, zet het toch bovenaan!

 • Origineel geplaatst door jensen
  WAT EEN STOM IDEE! 70% van de tijd dat ik mn iDevice vasthoud, raak ik dat logotje aan, zet het toch bovenaan!

  100% mee eens ;-)

 • Alsof je eem bumper nodig hebt om normaal te kunnen bellen. Zijn we nu nog niet klaar met die antenne Hoax?

 • Ik heb mijn iPhone 4 nu een dikke 3 weken en het probleem van de deathgrip is nog steeds aanwezig.

  Ik baal ervan dat het nog niet opgelost is omdat dit een natuurlijke manier van vastpakken is en ook onbewust de manier is je toestel gebalanceerd in de hand te houden. Iets hoger pakken om beter bereik te hebben is niet handig en de kans op vallen van het toestel is hierdoor groter geworden.

  Ik loop met het idee om toch maar terug te gaan naar de winkel. Kunne zij nog iets betekenen hierin?

  A-Mac Eindhoven

 • Dit moet toch wel het ultieme bewijs zijn van wat voor slap volkje we geworden zijn omdat we het TE goed hebben in dit land: Mensen gaan elkaar voor vanalles uitmaken omdat ze wel of niet een hoesje om hun telefoon hebben. Walg…..

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties