Colofon


Door wie wordt iPhoneclub gemaakt? Hieronder stellen de drijvende krachten achter deze website zich voor.

Hoofdredactie


Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag richtte in december 2006 iPhoneclub op en bouwde het samen met Jean-Paul Horn op tot een van de grootste tech/lifestylesites van Nederland. Later volgden iPadclub en Androidplanet. Gonny werkte voorheen als tijdschriftjournalist, was auteur van computerboeken en werkte als businessconsultant. Tegenwoordig is ze als hoofdredacteur verantwoordelijk voor alle redactionele zaken op websites iPhoneclub en iPadclub.
» Bekijk alle 15168 berichten van Gonny
Gonny van der Zwaag is ook actief op: Volg Gonny van der Zwaag op Twitter Bekijk het profiel van Gonny van der Zwaag op LinkedIn Bekijk het profiel van Gonny van der Zwaag op Hyves Bekijk het profiel van Gonny van der Zwaag op Facebook

Uitgever


Jean-Paul Horn

Jean-Paul Horn (1971) studeerde journalistiek en communicatie en werkte daarna een aantal jaren als webdeveloper en consultant. Jean-Paul schreef voor tijdschriften zoals PCM, Computer Idee, Home Entertainment Today (HET) en boeken over Windows Media Center, open source-software en pda’s en smartphones.
Jean-Paul zorgt op iPhoneclub.nl voornamelijk voor de techniek, forum en de sales.
» Bekijk alle 470 berichten van Jean-Paul
Jean-Paul Horn is ook actief op: Volg Jean-Paul Horn op Twitter Bekijk het profiel van Jean-Paul Horn op LinkedIn Bekijk het profiel van Jean-Paul Horn op Hyves Bekijk het profiel van Jean-Paul Horn op Facebook

Vaste redactie


Bart Breij

De app-meister van iPhoneclub.nl en iPadclub.nl. Recenseert apps en games voor beide platformen en onderscheidt elke dag het kaf van het koren in het enorme App Store-aanbod. Werkte voorheen voor Dagblad van het Noorden in de regio Zuidoost-Drenthe en op de internetredactie. Was hoofdredacteur van jouwXbox 360 Magazine. Schrijft gamerecensies sinds 2001 en blogt sinds 2003. Oprichter van de verhalensite HetPennetje.nl en afgestudeerd op de Hogeschool voor Journalistiek in Utrecht.
» Bekijk alle 4374 berichten van Bart
Bart Breij is ook actief op: Volg Bart Breij op Twitter Bekijk het profiel van Bart Breij op LinkedIn


Bastiaan Vroegop

Studeerde tot en met 2011 Journalistiek & Fotografie. Vrijwel direct na zijn opleiding ging hij aan de slag als vaste nieuwsredacteur voor iPhoneclub en iPadclub. Tijdens zijn opleiding schreef hij voor onder andere Bright, waar nu nog de laatste games bespreekt.
» Bekijk alle 3756 berichten van Bastiaan
Bastiaan Vroegop is ook actief op: Volg Bastiaan Vroegop op Twitter Bekijk het profiel van Bastiaan Vroegop op Facebook

Auteurs (freelance)


Paul Pols

Paul Pols is onze editor en schrijver binnen de categorie jailbreak. Zijn interesse voor alles wat met techniek te maken heeft en het ‘hacken’ daarvan begon al vroeg. Paul ziet het jailbreaken van iPhones, iPods touch en iPads als het recht van iedere gebruiker die zijn of haar iDevice ten volste wil benutten. In het dagelijks leven is Paul werkzaam als Security Expert Cybercrime bij Fox-IT.
» Bekijk alle 439 berichten van Paul
Paul Pols is ook actief op: Volg Paul Pols op Twitter Bekijk het profiel van Paul Pols op LinkedIn


Michel Lusthof

Parttime (freelance) redacteur voor iPhoneclub en iPadclub. Goed op de hoogte van de het laatste Apple-nieuws. Studeert Communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen en is veel te vinden op Twitter (@michellusthof). Veel interesse in journalistiek, politiek en media.
» Bekijk alle 697 berichten van Michel
Michel Lusthof is ook actief op: Volg Michel Lusthof op Twitter Bekijk het profiel van Michel Lusthof op LinkedIn Bekijk het profiel van Michel Lusthof op Facebook


Elger van der Wel

Elger van der Wel (23) werkt als internetredacteur bij de NOS en is bezig met het afronden van zijn bacheloropleiding Telematica aan de Universiteit Twente. Hij is dol op techniek en in het bijzonder op nieuwe media & gadgets. Eén van zijn andere grote interesses is radio. Hij schrijft over radio op RadioFreak en helpt bij het neerzetten van verschillende radioprojecten, waaronder Kermis FM tijdens de Tilburgse Kermis. Zijn uiteenlopende interesse zie je ook hier terug: hij werkt voor iPhoneclub én iPadclub en schrijft zowel nieuws als reviews.
» Bekijk alle 273 berichten van Elger
Elger van der Wel is ook actief op: Volg Elger van der Wel op Twitter Bekijk het profiel van Elger van der Wel op LinkedIn


Jeroen Wienen

Jeroen Wienen (1992) studeert Bestuurskunde. Hij houdt van politiek, sport, series en van schrijven, bijvoorbeeld over zijn iPhone.
» Bekijk alle 213 berichten van Jeroen
Jeroen Wienen is ook actief op: Volg Jeroen Wienen op Twitter Bekijk het profiel van Jeroen Wienen op LinkedIn

Stagiairs


Leon Verhelst

Had tot de introductie van de iPhone 3G een Nokia 3310. Kocht zijn eerste iDevice in 2008, als cadeautje voor het slagen op de HAVO. Ontdekte daarna Apple en alles wat daar mee te maken heeft. Groot liefhebber van gadgets. Studeert momenteel Commerciële Economie aan de Hogeschool Zeeland in Vlissingen en loopt een half jaar stage bij iPhoneclub.
» Bekijk alle 79 berichten van Leon
Leon Verhelst is ook actief op: Volg Leon Verhelst op Twitter Bekijk het profiel van Leon Verhelst op LinkedIn Bekijk het profiel van Leon Verhelst op Facebook

Gastbloggers en ex-auteurs

De volgende personen zijn helaas niet meer actief als schrijver op iPhoneclub.nl of schrijven vooral als incidentele gastbloggers.

Peter Zantingh

Peter Zantingh is van 1983, groeide op in Heerhugowaard en is tegenwoordig Utrechter. Hij studeerde Small Business en Digitale Communicatie, dat laatste terwijl hij steeds meer begon te schrijven voor online media. Hij is muziekredacteur bij o.a. 8WEEKLY. Peter was de eindredacteur van iPhoneclub.nl.
» Bekijk alle 22 berichten van Peter
Peter Zantingh is ook actief op: Volg Peter Zantingh op Twitter


Robin van t Slot

Robin van ‘t Slot (1987) is een student aan de Hanzehogeschool in Groningen. Zijn interesse voor alles wat met electronica te maken heeft werd al jong gewekt door, jawel, de eerste mobiele spelcomputer: de Game Boy. Urenlang was hij er zoet mee, totdat hij eindelijk een mobiele telefoon van zijn ouders mocht kopen. Na weken bollen te hebben gepeld voor een boer ergens op de Veluwe, had hij eindelijk dé telefoon van dat moment in zijn handen. De Nokia 3310. Hier is het fundament gelegd voor de gadgetfreak die hij vandaag de dag is. Hierdoor volgt hij vanzelfsprekend alle ontwikkelingen rond Apple en de iPhone op de voet.
» Bekijk alle 80 berichten van Robin
Robin van t Slot is ook actief op: Volg Robin van t Slot op Twitter Bekijk het profiel van Robin van t Slot op Facebook


Ellen de Lange-Ros

Dr. Ir. Ellen de Lange-Ros is zakelijk Glazenwasser. Met haar bedrijf Faxion helpt ze grote en kleine organisaties aan helder zicht op hun klant, om zo meer enthousiaste klanten te trekken en sneller te groeien. Ze is auteur van de verschillende boeken, waaronder ‘klik op deze link’ dat hoog in de hitlijsten staat bij iBooks. Ellen heeft een proefschrift geschreven aan de Universiteit Twente over ‘Continuous Improvement in Teams’ (1999) en gewerkt voor KPN (1999-2006). Naast haar werk als Glazenwasser is Ellen moeder, echtgenoot, ex-voetballer, wielrenner, hardloper, lezer, gadgetfreak en blogger. Ze is op Twitter te vinden als @EllenFaxion.
» Bekijk alle 58 berichten van Ellen
Ellen de Lange-Ros is ook actief op: Volg Ellen de Lange-Ros op Twitter Bekijk het profiel van Ellen de Lange-Ros op LinkedIn Bekijk het profiel van Ellen de Lange-Ros op Facebook


Erik Welleweerd

Erik Welleweerd (23) studeert Nieuwe Media in Utrecht en is dol op het spelen van videogames. Het is ook niet verwonderlijk dat Erik daarom dagelijks de iPhone game-update verzorgt. Hij is altijd al geïnteresseerd geweest in het spelen van games op handheldsystemen en met de komst van de iPhone is dit alleen maar erger geworden. Verder schrijft Erik ook nog voor de culturele jongerenwebsite Deadline.nl, levert hij af en toe teksten voor de kritische videogamewebsite Bashers.nl en verschijnen er op de blog Bureauvoorgamers.nl ook met enige regelmaat teksten van Erik’s hand.
» Bekijk alle 93 berichten van Erik
Erik Welleweerd is ook actief op: Volg Erik Welleweerd op Twitter


Metin Seven

Metin Seven is een digitale veteraan die 8-bits pixels met de paplepel voorgeschoteld kreeg. De eerste 10 jaar van zijn loopbaan spendeerde hij aan game design en graphics voor verschillende old school computers en aan de eerste digitale animatieproducties voor de Nederlandse televisie, waarnaast hij schreef voor onder meer Amiga Magazine, PC-Active en PC Magazine. Gaandeweg verschoof zijn focus naar illustraties en cartoons, voor onder meer Elsevier weekblad, NRC.next dagblad en de Nu.nl nieuwswebsite, terwijl hij zijn schrijfwerk tegenwoordig graag wijdt aan de wondere wereld van Apple. Metins grafische werk is te vinden op www.sevensheaven.nl.
» Bekijk alle 8 berichten van Metin
Metin Seven is ook actief op: Volg Metin Seven op Twitter Bekijk het profiel van Metin Seven op LinkedIn


Claire Peels

Na enkele omzwervingen (via Frankrijk en een studie communicatiemanagement) kwam Claire Peels (1981) in 2001 op de School voor Journalistiek in Utrecht terecht. Ze maakte een uitstapje naar de televisiewereld, maar schrijven bleek een moeilijk te negeren passie. Sinds begin 2010 ze als redacteur op de afdeling Boeken, Home Entertainment en Merchandising bij G+J Uitgevers. Daarnaast werkt ze als schrijvend freelancer.
» Bekijk alle 4 berichten van Claire
Claire Peels is ook actief op: Volg Claire Peels op Twitter Bekijk het profiel van Claire Peels op LinkedIn Bekijk het profiel van Claire Peels op Facebook


Edward Neve

Edward Neve (1979) was vaste blogger op iPhoneclub.nl van maart 2009 tot februari 2010. Al van kinds af aan bezig met computers, gadgets, en alles waar zoveel mogelijk knopjes op zitten. Nadat hij in 2007 voor het eerst in aanraking kwam met een iPod touch volgde er niet lang daarna zijn eerste iPhone 3G. Sindsdien is hij helemaal verknocht aan het apparaat en probeert hij al het nieuws bij te houden wat hierover langskomt. Hij was al een vaste lezer van iPhoneclub en kwam via Twitter in contact met Gonny en Jean-Paul, die hem destijds vroegen om zijn nieuws voortaan ook hier op te schrijven. Edward schrijft onder meer ook voor PCM en Computer Idee. Nauwlettend hield hij voor ons de AppStore en Cydia in de gaten op zoek naar de beste tweaks, programma’s en spellen. 
» Bekijk alle 225 berichten van EdwardMike van Hoenselaar

Mike van Hoenselaar (1983) is afgestudeerd voor
Kantoorautomatisering (2004) en ICT Media Design (2008) (beide cum laude). Hij heeft sinds 2009 een eigen onderneming Online Boswachters waar hij het volledige traject van een project onder zijn hoede heeft. Hij optimaliseert websites en zorgt ervoor dat zijn klanten online succesvol kunnen zijn.

Mike heeft ook een ziekte. Hij leidt aan pseudo-attention deficit disorder oftewel informatieverslaving. Vierentwintig uur per dag is hij op zoek naar nieuw iPhone-nieuws voor jou. Voor iPhoneclub heeft hij zich tot eind 2011 voornamelijk bezig gehouden met het dagelijkse nieuws en +/- 400 artikelen geschreven.
» Bekijk alle 391 berichten van Mike
Mike van Hoenselaar is ook actief op: Volg Mike van Hoenselaar op Twitter Bekijk het profiel van Mike van Hoenselaar op LinkedIn Bekijk het profiel van Mike van Hoenselaar op Facebook


Ramy Mobarak

Ramy Mobarak (1992) zit op dit moment in het examenjaar van de HAVO, met als doel hierna HBO te gaan doen. Daar is hij van plan een computer- en/of internet-gerelateerde studie te volgen, zoals communicatie en multimedia design. Ramy was eerder initiatiefnemer en oprichter van iPhoned.nl, maar is na verkoop van die website op het aanbod ingegaan om voor iPhoneclub.nl te schrijven.
» Bekijk alle 174 berichten van Ramy
Ramy Mobarak is ook actief op: Volg Ramy Mobarak op Twitter Bekijk het profiel van Ramy Mobarak op Hyves


Richard IJzermans

Richard IJzermans heeft ten tijde van de originele iPhone met firmware 1.x veel tips en tweaks voor de iPhone geschreven. Oorspronkelijk voor zijn eigen weblog iFoonblog.nl, later volledig voor iPhoneclub.nl. Richard is iemand die graag het naadje van de kous wil weten en daarom goed thuis is in de mogelijkheden die net iets verder gaan dan het uitvoeren van een jailbreak: kortom, een echte iPhone-expert. Richard heeft zich nu met ziel en zaligheid op de tips en trucs voor Mac OS X gestort en verzamelt deze op Appletips.nl.
» Bekijk alle 66 berichten van Richard
Richard IJzermans is ook actief op: Volg Richard IJzermans op Twitter Bekijk het profiel van Richard IJzermans op LinkedIn


Jelle Ages

Jelle Ages (1994) brengt al sinds zijn derde levensjaar veel tijd door achter de computer. In 2008 kocht hij een iPod touch. Hij was zeer enthousiast over het apparaat, maar wilde er ook mee kunnen bellen. Daarom kocht hij op 11 juli 2008 een iPhone 3G en werd sindsdien een vaste bezoeker van de iPhoneclub. Van Apple komt Apple, dus een paar maanden later was hij de trotse bezitter van een iMac.
Jelle is geïnteresseerd in alles wat met iPhone, Mac en Apple te maken heeft. Hij fotografeert, speelt toneel, accordeon en games.
Jelle zit nu in de tiende klas van de Vrije School (4-HAVO) en hoopt na de middelbare school HBO Journalistiek te gaan doen.
» Bekijk alle 61 berichten van Jelle
Jelle Ages is ook actief op: Volg Jelle Ages op Twitter


Jeroen Reumkens


» Bekijk alle 15 berichten van JeroenAnne Jan Roeleveld

Anne Jan Roeleveld (1988) heeft de opleiding Digitale Communicatie gevolgd met als keuzerichting Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht. Hij is afgestudeerd op het onderwerp “optimalisatie van landingspagina’s”. Nu richt hij zich samen met zijn collega volledig op zijn eigen bedrijf Online Boswachters. Hij heeft een voorliefde voor de iPhone en deelt zijn passie op iPhoneclub als gastblogger.
» Bekijk alle 14 berichten van Anne Jan
Anne Jan Roeleveld is ook actief op: Volg Anne Jan Roeleveld op Twitter Bekijk het profiel van Anne Jan Roeleveld op LinkedIn Bekijk het profiel van Anne Jan Roeleveld op Facebook


Christiaan Widdershoven

Christiaan Widdershoven (1991) gaat dit jaar eindexamen VWO doen. Hij wil daarna geneeskunde gaan studeren. Hij volgt de iPhone en de iPod touch al sinds deze werden aangekondigd. Zijn interesse ligt vooral bij het hacken van de iPhone, het jailbreaken en het proberen deze simlockvrij te maken. Christiaan heeft geruime tijd geschreven voor FOK! en schrijft momenteel ook voor SpitsNieuws.
» Bekijk alle 35 berichten van Christiaan
Christiaan Widdershoven is ook actief op: Volg Christiaan Widdershoven op Twitter


Olivier Oost


» Bekijk alle 20 berichten van OlivierEmiel Janson


» Bekijk alle 13 berichten van Emiel
Emiel Janson is ook actief op: Volg Emiel Janson op Twitter


Dennis de Jong


» Bekijk alle 11 berichten van Dennis
Dennis de Jong is ook actief op: Volg Dennis de Jong op Twitter Bekijk het profiel van Dennis de Jong op LinkedIn Bekijk het profiel van Dennis de Jong op Hyves


Jonathan


» Bekijk alle 18 berichten van JonathanMaarten ter Horst


» Bekijk alle 39 berichten van Maarten