Evenementen- en sportkalenders op je iPhone importeren


Er zijn losse apps waarmee je evenementenagenda’s in je iPhone kunt toevoegen. Zo is er een ING-app waarmee je de data van Studiefinanciering in je iPhone-agenda kunt zetten, een soortgelijke app van de overheid en apps met Nederlandse feestdagen, speelschema’s van bekende voetbalclubs en evenementenkalenders. Sommige apps kosten geld, andere zijn gratis. Er is echter nóg een manier om het speelschema van je favoriete voetbalwedstrijd of een andere evenementenreeks in je iPhone op te nemen: met de website Mark This Date.


Op markthisdate.com vind je een hoop evenementenkalenders: het speelschema van alle Nederlandse voetbalclubs, de weeknummers van elk jaar, alle races uit de Dutch GT4 (autosport), het schema van de Tour de France en dergelijke. Het mooie is dat je bij deze diensten de afspraken niet eenmalig importeert, maar dat je je abonneert op een agenda. Het kan dus zijn dat er later wijzigingen in het schema worden aangebracht, die meteen ook in jouw agenda worden doorgevoerd. Handig! De evenementen verschijnen als aparte ‘agenda’ in je iPhone-kalender en zijn dus duidelijk te onderscheiden van je normale afspraken.

Laten we als voorbeeld nemen: het toevoegen van alle etappes uit de Tour de France. De makers van Mark This Date hebben daarvoor een app uitgebracht, die €0,89 kost. Je kunt het echter ook gratis doen via de mobiele website:

  1. Ga naar Markthisdate.com.
  2. Kies de gewenste kalender uit.
  3. Tik op ‘Add to calendar’.
  4. Kies als formaat Apple iCal. Er staat bij sommige kalenders ook een optie iPhone Calendar, maar die verwijst je door naar de betaalde app.
  5. Je krijgt twee pop-ups die waarschuwen en bevestigen dat de afspraken zijn toegevoegd.
  6. Ga naar je iPhone-agenda om te kijken of het toevoegen is gelukt.

Het gebruik van Mark This Date is gratis.