Automatisch synchroniseren met iTunes voorkomen bij iPhone, iPod en iPad


Als je je iPhone aansluit op de computer, begint het synchroniseren van de iPhone met iTunes vanzelf. Maar er zijn ook momenten waarop je dat niet wilt. Er zijn meerdere manieren om het synchroniseren te voorkomen.

De meest radicale aanpak is om het synchroniseren voor elke iPod en iPhone uit te schakelen. Dit doe je in de voorkeuren van iTunes: ga naar het tabblad Apparaten en vink deze optie aan: ‘Schakel automatische sychronisatie voor iPhones en iPods uit’.

automatische synchronisatie itunes

Wil je het automatisch synchroniseren voor één enkele iPhone uitschakelen (bijvoorbeeld wanneer een vriend regelmatig langskomt en daarbij even zijn/haar iPhone wil opladen, dan kun je dat ook per stuk aangeven. Wacht tot de iPhone in de linkerbalk van iTunes verschijnt, ga naar het scherm Samenvatting en vink aan dat iTunes niet automatisch moet starten als je de iPhone aansluit.

Er is nog een derde manier om het synchroniseren tijdelijk te voorkomen: bij het aansluiten van je iPhone of iPod druk je een bepaalde toetscombinatie:

  • Windows: Shift+Ctrl
  • Mac: Command+Option

Houd deze toetsen ingedrukt voordat je de iPhone aansluit. Als de iPhone in iTunes is verschenen laat je de toetsen los.

Deze laatste methode is handig als je eenmalig een uitzondering wilt maken op het synchroniseren.