Promocodes van iPhoneclub inwisselen op iPhone, iPad en desktop


Op iPhoneclub geven we regelmatig promocodes weg. Kom je in bezit van zo’n code, dan kun je de betreffende applicatie gratis downloaden via iTunes. Het werkt precies zo als het inwisselen van iTunes-kadobonnen, maar in plaats van een tegoed dat op je account wordt bijgeschreven, begint de applicatie meteen te downloaden.

Met promocodes kunnen we dus gratis applicaties en games weggeven aan onze lezers. Het is bedoeld als een sympathiek gebaar, zodat mensen gratis aan een applicatie of game kunnen komen waarvoor normaal gesproken betaald moet worden. Elke promocode kan maar éénmalig gebruikt worden. Is iemand anders je voor geweest, dan werkt de code simpelweg niet meer.

Promocodes zijn te gebruiken in elke App Store, wereldwijd. Heb je zo’n code gekregen, dan kun je dus zelf beslissen of je de code inwisselt bij de Nederlandse, Belgische, Amerikaanse of willekeurig welke andere App Store.

Hieronder lees je:

 • Hoe je een promocode inwisselt op de desktop;
 • Hoe je een promocode inwisselt op de iPhone of iPad;

Een promocode inwisselen in iTunes op de desktop

iTunes-cadeaubon inwisselenEen promotiecode bestaat uit een combinatie van hoofdletters en cijfers, zoals dit: 3N7XH97PLMEP. Mocht je zo’n promotiecode hebben ontvangen en je wilt deze inwisselen, dan ga je naar de de iTunes Store op je desktop. Zorg dat je in de juiste App Store bent ingelogd. In de Nederlandse en Belgische App Store zie je rechtsboven een blokje ‘Snelkoppelingen’ (dit blokje is alleen te zien op de homepage van iTunes). Klik op de link ‘Inwisselen’. Je komt nu op een scherm terecht waar je allerlei promocodes en kadoboncodes kunt inwisselen. In de Amerikaanse App Store heet deze optie Quick Links > Redeem.

Na een klik op Wissel in (Redeem) gaat iTunes automatisch de applicatie downloaden.

code inwisselen

Er zitten een paar beperkingen aan promocodes:

 • Een ontwikkelaar kan per versie van een app maar 50 promocodes weggeven.
 • Een promocode is niet eindeloos houdbaar. Zodra er een nieuwe versie van een app verschijnt, vervallen alle eerder uitgegeven promocodes.

callsweety

Promocode inwisselen op je iPhone

Promocode invoeren op iPhoneHet komt steeds vaker voor dat ontwikkelaars en websites promocodes weggeven voor applicaties. Vaak moet je snel zijn, voordat iemand anders de code heeft gebruikt. Heb je geen computer in de buurt, dan is het toch mogelijk om snel de promocode in te wisselen: via je iPhone.

 1. Open de App Store-applicatie op je iPhone.
 2. Tik op Uitgelicht.
 3. Blader helemaal naar onderen.
 4. Tik op Wissel in.
 5. Tik op U kunt de code ook handmatig invoer….
 6. Voer de code in (de code ziet eruit als 3N7XH97PLMEP).
 7. Tik op Wissel in om de code in te wisselen.
 8. De app wordt nu op je iPhone gedownload.

Een soortgelijke inwisseloptie vind je in de app iTunes op de iPhone.

Het inwisselen van promocodes werkt in alle App Stores wereldwijd. Je hebt dus niet een promocode nodig die speciaal voor de Nederlandse App Store is aangemaakt. Hou er wel rekening mee dat de promocode na verloop van tijd vervalt. En dat je een promocode maar eenmaal kunt gebruiken. Als iemand anders de code al heeft gebruikt, heb jij er niets meer aan. iCulture geeft promocodes meestal weg via onze Facebook-pagina.